NRK Meny
Normal

Showet må gå videre

Jan Werner Danielsen starta Odalsfesten. Nå drar familien i gang den igjen.

Forberedelser til Odalsfest

(Fra venstre) Bengt Ringvold, Asgeir Nesset og Thor-Egil Danielsen forbereder Odalsfesten.

Foto: Ann-Kristin Moe / NRK

På Sand i Nord-Odal snekrer Bengt Ringvold, Asgeir Nesset og Thor-Egil Danielsen ei ny scene.

- Vi må ha to scener, for det blir såpass tett program.

Fortsatt er det litt jobb igjen, men når scena står klar skal Kari Svendsen, Jørn Hoel, Shamrocks, Sturla Berg-Johanssen og Jankos stå på scena ved Miliepelen på Sand i Nord-Odal lørdag.

Jan Werner Danielsen

Jan Werner Danielsen hadde engasjement for bygda si.

Foto: Junge, Heiko / SCANPIX

Viderefører ideen

Det var artisten Jan Werner Danielsen som begynte å arrangere Odalsfesten i hjembygda Sand før han døde i september 2006. Nå vil faren Thor-Egil Danielsen videreføre sønnens engasjement for å skape blest i bygda:

- Jeg tror han ville satt pris på at vi viderefører den ideen han satte ut i livet, sier Thor-Egil Danielsen.

Stipend

Rett etter at Jan Werner brått døde av hjertesvikt for snart to år siden bestemte familien at det skulle opprettes et legat i Jan Werners navn. Dette stipendet skal gå til unge talenter innen underholdningsbransjen eller idrett. Stipendet er på 10.000 kroner og blir delt ut for første gang i år under Odalsfesten:

- Det blir veldig spesielt. Vi skulle egentlig dele den ut i fjor, men det var så mye som skjedde og det var vanskelig å samle tankene. Derfor gjør vi det første gang i år. Vi synes det er viktig å videreføre også ideen hans om å se etter talenter, for det gjorde han helt siden han var i tenåra selv. Dette stipendet skal være en støtte til en eventuell videre karriere for andre.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Høye brøytekanter kan bli en fare

  Statens vegvesen frykter dårlig sikt som følge av brøytekanter, kan føre til ulykker.Vi er særlig bekymret for at dårlig sikt kan gi fotgjengerulykker ved gangfelt, sier seksjonsleder Lars Alhaug i Statens vegvesen i Hedmark.

  Høye brøytekanter er farlige for fotgjengere.
  Foto: Arne Sørenes / NRK
 • Verktøy stjålet fra bil på Skarnes

  Politiet etterforsker tjuveri fra en bil på Skarnes. Det er tatt diverse elektrisk verktøy i morgentimene. Politiet har vært på stedet og gjort undersøkelser.

 • Godtar forlenget fengsling

  Begge de to rumerne som er siktet for ranet av Sparebanken 1 Østlandet i Rendalen 30. oktober i fjor, godtar 8 nye uker i varetekt. Dermed blir den forlenga fengslingen av dem gjennomført som en kontorforretning.Nåværende fengsling går ut onsdag.

  Sparebank1 Østlandet, Otnes i Rendalen
  Foto: Frode Meskau / NRK