NRK Meny
Normal

Showet må gå videre

Jan Werner Danielsen starta Odalsfesten. Nå drar familien i gang den igjen.

Forberedelser til Odalsfest

(Fra venstre) Bengt Ringvold, Asgeir Nesset og Thor-Egil Danielsen forbereder Odalsfesten.

Foto: Ann-Kristin Moe / NRK

På Sand i Nord-Odal snekrer Bengt Ringvold, Asgeir Nesset og Thor-Egil Danielsen ei ny scene.

- Vi må ha to scener, for det blir såpass tett program.

Fortsatt er det litt jobb igjen, men når scena står klar skal Kari Svendsen, Jørn Hoel, Shamrocks, Sturla Berg-Johanssen og Jankos stå på scena ved Miliepelen på Sand i Nord-Odal lørdag.

Jan Werner Danielsen

Jan Werner Danielsen hadde engasjement for bygda si.

Foto: Junge, Heiko / SCANPIX

Viderefører ideen

Det var artisten Jan Werner Danielsen som begynte å arrangere Odalsfesten i hjembygda Sand før han døde i september 2006. Nå vil faren Thor-Egil Danielsen videreføre sønnens engasjement for å skape blest i bygda:

- Jeg tror han ville satt pris på at vi viderefører den ideen han satte ut i livet, sier Thor-Egil Danielsen.

Stipend

Rett etter at Jan Werner brått døde av hjertesvikt for snart to år siden bestemte familien at det skulle opprettes et legat i Jan Werners navn. Dette stipendet skal gå til unge talenter innen underholdningsbransjen eller idrett. Stipendet er på 10.000 kroner og blir delt ut for første gang i år under Odalsfesten:

- Det blir veldig spesielt. Vi skulle egentlig dele den ut i fjor, men det var så mye som skjedde og det var vanskelig å samle tankene. Derfor gjør vi det første gang i år. Vi synes det er viktig å videreføre også ideen hans om å se etter talenter, for det gjorde han helt siden han var i tenåra selv. Dette stipendet skal være en støtte til en eventuell videre karriere for andre.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Tre fikk forenklet forelegg

    Tre personer fikk forenklet forelegg etter at de ble tatt i fartskontroll på riksvei 25 ved Flishøgda i Elverum lørdag kveld. Høyeste hastighet ble målt til 115 kilometer i timen i en 80 sone.

  • Rolig start for Røde Kors

    Røde Kors Hjelpekorps i Hedmark var operative med 16 korps, hvorav 9 av de var på vaktstasjoner palmelørdag. Røde Kors melder om at utfarten var middels til liten. De fikk inn rapporter på tre skader totalt. To på Budor og i Brøttum mottok de ett alvorlig sykdomstilfelle, som ble sendt til sykehus.

  • To leteaksjoner i Oppland

    Røde Kors har hatt to leteaksjoner hittil i påsken. En leteaksjon på Spiterstulen i Gudbrandsdalen, og en leteaksjon på Valdresflye/Jotunheimen. Begge aksjonene hadde positive utfall. Nordre Land Røde Kors melder også om ni skader så langt i påskefjellet.