NRK Meny
Normal

SH redder HamKam for siste gang

Sparebanken Hedmark gir HamKam en lånegaranti, men dette er siste gang, sier bankdirektøren.

HamKam mangler fem millioner kroner for å komme i mål med profflisensen til 31. august. Klubben har bedt kreditorene ettergi to tredeler av gjelda. Det utgjør mellom tre og fire millioner kroner av gjelda.

Nå bekrefter Sparebanken Hedmark at de stiller en lånegaranti som gjør det mulig å gjøre opp gjelda med samtlige kreditorer så snart alle er enige om en gjeldsreduksjon, skriver Hamar Arbeiderblad.

Men dette er siste gangen, sier bankdirektør Harry Konterud.

- Det kan ikke være sånn at alle skal komme til oss hver gang de er i trøbbel. Nå må lederne i idretten sette tæring etter næring, sier Konterud til HA.

Han mener at klubbledelsen nå må ansette en økonomiansvarlig til å holde orden på pengene.

- Sparebanken Hedmark er ikke noe sosialkontor for fotballklubber med vanskjøttet økonomi, sier Konterud.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • 137 dyr reddet ut i Ringsaker

  Totalt 137 dyr er reddet ut av driftsbygningen som raste sammen i Åsmarka i Ringsaker i Hedmark mandag. Politiet bekrefter at det ikke er flere levende dyr i det sammenraste bygget. Redningsmannskapene har i natt avsluttet arbeidet på stedet.

 • Fjøs har kollapset i Åsmarka

  Taket til et fjøs med over 100 storfe har kollapset i Åsmarka i Ringsaker. Det er uklart hvor mange dyr som har overlevd. Det pågår evakuering av dyra.

  Kart Åsmarka
 • – Listhaug må gå

  Hilde Ekeberg fra Oppland KrF og sentralstyremedlem i partiet, sier Erna Solberg nå må ta ansvar som regjeringssjef og rydde opp. Ekeberg mener KrFs vedtak om mistillit er riktig. – Listhaug har gått over streken, sier hun.

  Hilde Ekeberg