NRK Meny
Normal

Seriegull til Solbakken og FC København

Trener Ståle Solbakken fra Grue og hans lag FC København tok sin 25. seier på 36 seriekamper i går.

Ståle Solbakken
Foto: Scanpix Denmark / Reuters

(NTB): Ståle Solbakken kunne fornøyd gjøre opp status etter at FC København avsluttet sesongen med 2-0-seier over Sønderjyske søndag. Laget tok sin 25. seier på 36 seriekamper, og seriegullet ble sikret hele 22 poeng foran erkerivalen Brøndby, som også ble slått i den danske cupfinalen. Det plasserer sesongen høyt oppe på listen over de beste i klubbens historie.

– Vi har vært stabile

– Det er jevnt. Spørsmålet er om denne sesongen eller 2010–11 var best, men det er iallfall de to beste sesongene, sa trener Solbakken. Særlig har stabiliteten vært overveldende. De to eneste tapene, mot Midtjylland og Lyngby, kom først etter at seriegullet var sikret. Jeg vil dele sesongen litt inn i faser. I de to-tre første månedene spilte vi fantastisk fotball og scoret mange mål, men så ble vi rammet av noen skader og et hardt program med mesterligaen. Likevel har vi vært stabile selv når vi har slitt fysisk eller mentalt. Vi har greid å kjempe oss gjennom, sier Solbakken

Han vet at det blir vanskelig å følge opp, blant annet fordi spillerne er blitt mer ettertraktet på overgangsmarkedet.

– Vi vet at det blir vanskeligere neste sesong. Da kommer mange av spillerne fra dette laget til å være borte. Jeg kunne selge fire stykker i morgen om jeg ville, sier Solbakken.

– Vi har handlet ferdig

– Andreas Cornelius og Ludwig Augustinsson er allerede solgt, mens også Mathias Zanka Jørgensen ventes å forsvinne. Inn kommer Pierre Bengtsson, Michael Luftner og Pieros Sotiriou, og dermed er FCK egentlig ferdig med å handle. Alt er på plass. Vi må se når Peter Ankersen og Rasmus Falk er tilbake fra skader, men ellers er stallen klar.

Bak Brøndby sikret for øvrig Lyngby seg bronse med 3-0-seier bortemot medaljerivalen Midtjylland.

– Vi har levert en perfekt sesong. Kanskje den beste av et nyopprykket lag noensinne, sa trener David Nielsen stolt etter triumfen i Herning. Den tidligere Strømsgodset-treneren mener at han har fått maksimalt ut av troppen og gleder seg til europaligaspill. (©NTB)

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Lundby tror på gull

  Skihopperen Maren Lundby fra Kolbukameratene tror på seg sjøl fram mot OL i Pyeongchang. Lundby tror hun nå er god nok til å vinne både OL-gull og verdenscupen sammenlagt. – Hvis jeg hopper på mitt beste, tror jeg ingen slår meg, sier Lundby til NTB.

 • Oppgang i antall skilsmisser

  Det var en liten oppgang i antall skilsmisser i Oppland i i fjor, mens antall separasjoner gikk ned. Det viser tall fra fylkesmannen. I Oppland var det 344 skilsmisser og samme antall separasjoner i 2017.

 • Sparket politimann får ikke omkamp

  Den avskjedigede politimannen Stein-Robin Kleven Berg fra Eidskog får ikke prøvd saken sin for Høyesterett. Han fikk sparken etter at han skrev innlegg på Facebook som ble oppfattet som rasistisk. I tillegg omtalte han blant annet tidligere statsminister Jens Stoltenberg for et krapyl, skriver Glåmdalen. Les mer om saken her.

  Stein-Robin Kleven Bergh
  Foto: Privat