Sequoia på Innlandsscenen

Bland litt blues med en stor dose gitarbasert rock. Resultatet er Sequoia fra Hamar.

Sequoia er et hardtslående band fra Hamar-området som gir alt for å markere seg med sin bredbeinte stoner-rock. Spiller på Innlandsscenen på NRK Hedmark og Oppland.

FRA HAMAR: Sequoia på Innlandsscenen.

Sequoia er et hardtslående band fra Hamar-området som gir alt for å markere seg med sin bredbeinte stoner-rock.

– Stoner-rock er en type hardrock. Vi stemmer gitarene litt lavere, og da låter det litt hardere og lydbildet blir tyngre – litt mer bunntrøkk, forklarer gitarist Anders Søbakk.

Søbakk forteller at han og gitarist Atle Trettebergstuen tidligere har spilt sammen i mange år. Det samme hadde vokalist Roar Evenrud og bassist Hans Petter Stensby. Gjennom felles bekjente møttes de og begynte å jobbe sammen, pluss trommeslager Jan Ivar Molstad.

– Ambisjonene er at vi skal lage alle låtene selv, og at vi etter hvert skal gi ut en hel plate. Og så håper vi at det vil kaste av seg en del spillejobber. Vi ønsker å spille så mye som mulig, sier Søbakk.

Debutkonsert i Oslo

Sequoia startet opp i november 2012, og de satset fra første stund hardt med egne låter. Navnet har de fra de enorme trærne av slekten Sequoia som vokser i Nord-Amerika.

Våren 2013 spilte bandet inn sin første demo i Memphis Bound Studio. 16. mai samme år braket det løs med bandets debutkonsert på JohnDee sammen med The Carburetors, hvor de markerte seg godt hos publikummet i Oslo.

Sequoia var sist å høre på finalen i Global battle of the band. De har spilt flere konserter i distriktet, blant annet som support for Rumble in Rhodos og Tangenrock-festivalen. 1. mars 2014 hadde de sin debutkonsert på Gregers i hjembyen Hamar.

Kommer med singel

– Vi er nå ferdige med en debutsingel som trolig blir sluppet i løpet av sommeren. Så får vi se, sier Søbakk.

De to låtene som utgis på singelen heter «Roll the Dice» og «Hit the Light». Når bandet besøker Innlandsscenen onsdag 20. mai er det imidlertid med tre andre låter, nemlig «Wildfire», «In it together» og «Our way».