NRK Meny
Normal

Fra konkurs til en av de beste i landet

For noen år siden var det ingen aktivitet på golfbanen i Kongsvinger på grunn av konkurs. Søndag var den arena for landets beste seniorgolfere.

Mann slår golfballen i sanda

Søndag turnerte nesten 120 av de beste seniorgolferne i landet på golfbanen i Kongsvinger. En bane som er kåret til en av de beste i landet.

Foto: Odd Ragnar Lund / NRK

Torgersen og Nilsom foran golfklubben

Styreleder Jan Petter Torgersen (t.v.) og daglig leder, Jørgen Nilson. De to var veldig fornøyd med dagens arrangement.

Foto: Odd Ragnar Lund / NRK

– Det har vært en stor suksess. Vi har hatt nesten 120 golfere her som alle har hatt en fin dag i fint vær, sier Jan Petter Torgersen som er styreleder i Kongsvingers golfklubb.

Søndag var nesten 120 av Norges beste seniorgolfere samlet i Kongsvinger i en uttaksturnering.

Mann tar opp golfkølle

Banens eldste i søndagens turnering var Stein Danielsen (78) fra Tyrifjord golfklubb. – Jeg hørte om golf da jeg var 58 år, og har spilt siden.

Foto: Odd Ragnar Lund / NRK

– Det vil si at golferne her i dag kjempet om å kvalifisere seg til å representere Norge i internasjonale konkurranser, sier Torgersen.

Og det er ingen selvfølge at det kan arrangeres golfturnering på banen i Kongsvinger. For få år siden var nemlig golfklubben konkurs.

– Men vi har klart å reise oss. Vi stiftet et nytt idrettslag, og nå er vi på vårt tredje år. Vi har forbedret banen, og nå går det kjempebra. Så bra som det kan gå tror jeg, sier styreleder Torgersen.

Best i Norge

Ektepar foran golfklubben

Asbjørn Holtet (67) fra Røyken (opprinnelig fra Sør-Odal) golfet i Kongsvinger – med kona som caddy.

Foto: Odd Ragnar Lund / NRK

Ikke bare er klubben og banen på bena igjen, men banen får også internasjonal anerkjennelse. Banen gjør det sterkt i to ulike internasjonale kåringer. Det britiske golfmagasinet Golf World mener banen er den beste i Norge og rangerer den i tillegg som den 67. beste i Europa.

– Det er journalister som reiser verden rundt og klassifiserer golfbaner etter mange ulike kriterier. Vi er veldig stolte av å havne på denne lista. I Norge er det bare Bogstad og Miklagard som ligger foran oss, og det er jo klubber med mye større budsjett enn oss, forteller Torgersen.

Torgersen tror banen er så godt likt blant annet fordi den ligger i et skogsterreng hvor det er god plass. Ifølge Torgersen hadde golferne som turnerte på søndag også bare positive ting å si om banen.

– Og det betyr veldig for oss. Dette er de beste seniorgolferne i landet, og de har vært på mange baner rundt om i verden. Så at de er så fornøyd med banen vår er veldig viktig for oss.

To golfbager på golfbanen

Golfbanen i Kongsvinger er kåret til en av de beste i landet.

Foto: Odd Ragnar Lund / NRK

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Måtte fire ekstraomganger til

    I den andre kvartfinalen i sluttspillet i håndball for herrer i kveld så vant Kolstad 37–34 mot Elverum. Dermed må det spilles en tredje kvartfinale for å avgjøre hvem som går til semifinalen. Den kampen spilles i Elverum på søndag.

  • Granstunnellen åpner trolig i kveld

    Granstunnellen på rv 4 er stengt pga at vann har flommet inn fra elva Vigga. – Vi håper vi klarer å åpne kl. 23 i kveld, sier Asbjørn Stensrud, seksjonssjef i Vegvesenet.

  • Rask kjøring i Kongsvinger

    UP har hatt fartskontroll i 80-sonen i Masterudvegen i Kongsvinger. Det endte med 23 fartsovertredelser, 22 fikk forenklet forelegg og en mistet førerkortet. Høyeste fart ble målt til 116 km/t.