NRK Meny
Normal

Sendte opp signallys for å finne savnede

En mann (22) og en jente (17) gikk seg vill mellom alpinanlegget i Hafjell i Øyer og hotellet sitt i går kveld. – De havnet i et dypt elvejuv og det var vanskelig å finne dem, sier operasjonslederen hos politiet.

Hafjell

Mannen og kvinnen gikk seg vill på veg fra Hafjell alpinanlegg (bildet) til Nermo hotell i Øyer.

Foto: Mariann Bjelle

Mannen og kvinnen hadde vært i alpinbakken i Hafjell og skulle tilbake til hotellet sitt via en nedfartsløype da de gikk seg vill.

– De ringte selv til politiet i 17.30-tiden. Da visste de ikke hvor de var. De hadde kommet bort fra nedfartsløypa som var ganske vanskelig å følge på grunn av lite snø, sier operasjonsleder hos polititet i Gudbrandsdal, Atle B. von Obstfelder.

Det viste seg at de to hadde havnet nede i elvejuvet ved Mosåa i Øyer. Juvet er ganske bratt og dypt og vanskelig å komme til.

– Det var vanskelig å finne dem, sier operasonsleder Obstfelder.

Sendte opp signallys

Politiet og mannskaper på en luftambulanse klarte til slutt å lokalisere dem ved hjelp av signallys og mobiltelefon.

– Vi sendte opp signallys, som de skulle se, slik at vi fikk klarhet i hvor de var. Og så holdt mobilbatteriet til de savnede akkurat lenge nok til at luftambulansen så lyset fra telefonen, sier Obstfelder. Rett etter at luftambulansen så lyset, gikk telefonen i svart.

Men det var nok til at en politipatrulje og en redningsmann fra luftambulansen kunne ta seg ned til de to i juvet og hjelpe dem ut.

20 minusgrader

– De var veldig kalde, men ellers i god behold. Det var cirka 20 minusgrader og de hadde vært ute ganske lenge, forteller operasjonslederen.

De to ble tatt med tilbake til Nermo hotell, der de er på juleferie, for å få i seg varmen igjen.

Den svenske mannen og kvinnen meldte fra om at de hadde gått seg vill klokka 17.30 og ble funnet klokka 21.40.

Laster kart, vennligst vent...

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Kritisk til felles barnevern

  Kommunestyret i Nordre Land sa i kveld ja til å utrede muligheten for å samarbeide med Gjøvik om barneverntjenesten.. Flere politikere argumenterte på kommunestyremøte tirsdag kveld for at nærheten til brukerne kan forsvinne ved en felles tjeneste.

  Kommunestyremøte i Nordre Land
  Foto: Line Fosser Vogt / NRK
 • Trafikkproblemer i Hunndalen

  I rundkjøringa mellom Fagernesveien og Raufossveien i Hunndalen, vest for Gjøvik, har det vært et trafikkuhell. I tillegg har et vogntog fått motorstopp. Dermed er det en del trafikale problemer i området, melder politiet. Bilberger er på veg.

 • Overvåkingskameraer tillatt

  Ringsaker Almenning har fått medhold fra Datatilsynet i at det er lov til å ha overvåkingskameraer i inn- og utkjøring i Natrudstilen, skriver Ringsaker Blad. Begrunnelsen er hærverk på bomkasser og å forebygge innbrudd i hus og hytter.