NRK Meny
Normal

Vill feiring etter cuptriumf

Kongsvinger er i cupfinalen etter at de sensasjonelt slo Strømsgodset i Drammen i kveld. Hedmarkingene møter Rosenborg på Ullevaal.

Feirer cuptriumf

GLADE: Så glade blir spillere, trenere og tilreisende supportere fra Hedmark når har vunnet semifinalen i cupen.

Foto: Anders Nielsen / NRK

Etter 1-2-seieren i semifinalen på Marienlyst stadion er det klart at det er Hedmarkslaget som skal møte Rosenborg på Ullevaal stadion 20. november.

Kongsvinger har aldri tidligere vært i cupfinalen, og eliteserielaget Strømsgodset var store favoritter foran oppgjøret torsdag kveld. Hedmarkslaget var i 2. divisjon så sent som forrige sesong.

Spillere, trenere og tilreisende supportere feiret med tårer og jubelbrøl etter at seieren var et faktum:

Luis Berkemeier Pimenta, treneren til Kongsvinger, hadde nesten ikke stemme igjen da han ble intervjuet etter kampen. Hør intervjuet her.

RØRT TRENER: – For en drøm, for en drøm, sa en hes Kongsvinger-trener Luis Pimenta til NRK etter kampen.

Målløs førsteomgang

Strømsgodset kom best i gang i første omgang, uten å skape de store sjansene. Etter halvspilt omgang kom de rødkledde mer med i kampen, og var halvfarlige foran Strømsgodsets mål ved flere anledninger.

– Vi tar tak etter hvert og skaffer oss sjanser, sa KIL-kaptein Adem Güven til NRK i pausen.

Kongsvinger opp i ledelsen

Etter 55 minutter sjokkerte hedmarkingene hele Drammen. Høyrebacken Fredrik Pålerud kom alene mot drammensernes keeper Espen Bugge Pettersen og satte ballen sikkert i mål.

Strålende fremspill av Holter og perfekt bevegelse av Pålerud som tar ned ballen bak forsvaret og setter ballen i nota alene med keeper!

0-1: Fredrik Pålerud scorer for Kongsvinger etter 55 minutter.

Ni minutter senere kvitterte eliteserielaget: Kristoffer Tokstad satte ballen knallhardt bak en sjanseløs Otto Fredrikson i KIL-målet.

Kristoffer Tokstad. Ulland Andersen tar med seg ballen, ganske fri, inn i boksen, hans ender ballen inn før den ender hos Tokstad som får to muligheter. På mulighet nummer to setter han ballen kontant i mål!

1-1: Kristoffer Tokstad scorer for Strømsgodset etter 64 minutter.

Sendte KIL til cupfinale

Men det tok bare åtte nye minutter før Kongsvinger var tilbake i ledelsen. Ørjan Røyrane scoret etter klabb og babb inne i feltet.

1-2: Ørjan Røyrane scorer for Kongsvinger etter 72 minutter.

Strømsgodset presset hardt mot slutten, men etter høydramatiske sluttminutter kunne askeladden fra de dype skoger i Hedmark feire triumfen sammen med alle supportere som hadde reist til Drammen for å følge kampen.

Nå venter Rosenborg i cupfinale på Ullevaal. Trønderne slo Bodø-Glimt 2-0 onsdag. Mens dette er KILs første finale, har Rosenborg tatt NM-tittelen ti ganger gjennom historien.

– Det var utrolig deilig. Nå skal vi ta Rosenborg også, sier matchvinner Ørjan Røyrane.

TOK TIL TÅRENE: Kongsvingers portugisiske trener Luis Pimenta brøt sammen da seieren var et faktum.

Skuffede drammensere

Aldri før hadde Strømsgodset tapt en semifinale i den norske cupen før de møtte Kongsvinger på hjemmebane i Drammen.

– Resultatet er en stor skuffelse. Vi slipper inn billige mål. Det er tungt å svelge, sa en tydelig skuffet Godset-trener Tor Ole Skullerud etter kampen.

Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Kåret til årets unge leder

  Kjøkkensjefen på Sundeim i Nord-Fron, Espen Sætha, er av leserne og brukerne av Kommunal Rapport stemt fram som årets beste unge leder. Han ble nominert til prisen fordi han leder et kommunalt kjøkken som sprer matglede i praksis, skriver Kommunal Rapport.

  Espen Sætha kåret til årets unge leder i Kommunal Rapport
  Foto: Kommunal Rapport
 • To kollisjoner i Stange og Åsnes

  To biler har kollidert på riksvei 2 ved Flisa bru i Åsnes. Ingen personer skal være skadet. På E 6 i Stange skal en personbil ha kjørt inn i brøytebil. Også her ble det bare materielle skader. Kollisjonene skaper ingen store hindringer for trafikken.

 • Forgiftningssaken for retten

  I dag kommer den såkalte forgiftningssaken ved Nansenskolen i Lillehammer opp for retten. En 23-åring kan få opptil seks års fengsel etter å ha prøvd å forgifte en medelev ved skolen. Den tiltalte skal ha gjort dette som et ledd i et sjalusidrama.