NRK Meny
Normal

Selvsikker før kvalik mot Ranheim

Søndag gikk alt galt for HamKam. Den siste seriekampen endte med 4-1 til Ranheim, men i dag møtes de to lagene igjen – og kara fra Hamar vil ha revansje.

Vegard Skogheim og Svein Inge Haagenrud

Munter stemning i HamKam-leiren dagen før kvalikkamp mot Ranheim. Vegard Skogheim og Svein Inge Haagenrud er selvsikre før kvalikkampen mot Ranheim.

Foto: Ola Bjørlo Strande / NRK

– Det kommer et helt annet HamKam-lag på bana denne gangen, sier Vegard Skogheim.

HamKam treneren gikk fortvilet av banen etter stortapet mot Ranheim hjemme på Briskeby sist søndag, menselv om serien ikke fikk den avslutningen Skogheim, Spillerne og tilhengerne ønsket, ligger laget på kvalifiseringsplass til eliteserien. Første kamp spilles i dag og motstander er nok en gang Ranheim.

– Hvis de ligger lavt i kvalikkampen, så har vi øvd på det og så må vi bli litt bedre, sier en selvsikker «Skogen» da NRK møter ham og resten av laget på treningsfeltet tirsdag ettermiddag.

– Gleder meg til å bidra

HamKams kaptein gjennom sesongen. Oddbjørn Lie satt på tribuna på søndag på grunn av en skade. Onsdag er han frisk og rask og sulten på seier.

– Det er aldri kjekt å være skadet, men å føle en slik kamp fra sidelinja er ekstra tungt. Nå gleder jeg meg til å være på bana og bidra, sier han.

Laget må heve seg minst et par hakk for å få fortsette kvalifiseringen, men Lie har god tro på at de skal slå Ranheim.

– På søndag lå de svært lavt på bana og jeg regner med at de vil vise seg litt mer fram på hjemmebane, men vi får se, de fikk en god opplevelse i forrige kamp.

HamKam-trening

Lett trening for HamKams gutter tirsdag formiddag, før onsdagens viktige kvalikkamp borte mot Ranheim.

Foto: Ola Bjørlo Strande / NRK

– Denne kampen som gjelder

Også Skogheim er glad for å ha Lie tilbake på laget.

– Han har vært en bauta i flere kamper og har spilt feiende flott fotball, så det blir bra, sier han.

HamKam ble til slutt nummer fem i førstedivisjon – og hadde ikke rykket opp selv med seier søndag, men nettopp femteplassen var kanskje den «verste» plassen de kunne få.

Det var det resultatet som første til bortekamp mot Ranheim i første kvalikkamp nå i formiddag. Og skulle de klare å slå tilbake mot trønderne så blir det ikke hjemmekamp i neste kvalikkamp, heller – uansett om motstanderen skulle hete Hødd eller Mjøndalen.

Men alt dette er detaljer Skogheim påstår at han foreløpig ikke tenker stort på.

– Det er ikke noen vits i å tenke på hva og hvis. Nå er det denne kampen som gjelder.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Granstunnellen åpner trolig i kveld

    Granstunnellen på rv 4 er stengt pga at vann har flommet inn fra elva Vigga. – Vi håper vi klarer å åpne kl. 23 i kveld, sier Asbjørn Stensrud, seksjonssjef i Vegvesenet.

  • Rask kjøring i Kongsvinger

    UP har hatt fartskontroll i 80-sonen i Masterudvegen i Kongsvinger. Det endte med 23 fartsovertredelser, 22 fikk forenklet forelegg og en mistet førerkortet. Høyeste fart ble målt til 116 km/t.

  • Trøbbel med polititelefon

    Politiet har problemer med sitt telefonnummer 02800. I Innlandet kan publikum ringe tlf. 62 53 90 00. Nødtelefonen 112 fungerer som den skal, melder politiet i Innlandet.