Seks siktet for overgrep mot barn

Fire nye personer er nå siktet i en omfattende overgrepssak i Nord-Østerdal.

Fra før var en kvinne og en mann siktet i den alvorlige overgrepsssaken. Nå melder TV2 at ytterligere fire personer skal være involvert i saken. TV-kanalen erfarer at de er mistenkt for å ha vært til stede mens overgrep har pågått eller å ha hatt kjennskap til misbruket.

– Det er minst fire til som er siktet i saken. Alle er siktet for overgrep, bekrefter politiadvokat Liv Heidi Bjerkmo overfor NRK.

Ifølge TV2 skal det være to jenter og to gutter under 14 år som er utsatt i saken. Politiet ønsker foreløpig ikke å bekrefte det konkrete antallet, men sier at det dreier seg om flere barn.

– Hvor de siktede er fra og hvilke relasjoner de har seg i mellom og til barna, ønsker jeg ikke å kommentere å gå i detaljer om nå, sier Bjerkmo.

Fortsetter etterforskningen

Politiet fikk kjennskap til saken etter en anmeldelse fra barnevernet.

– Vi er usikre på hvor lenge overgrepene har pågått, sier politiadvokat Liv Heidi Bjerkmo som ikke utelukker at flere blir siktet.

– Denne saken har avdekket forhold jeg vil betegne som svært alvorlige, sier bistandsadvokat for to av barna, Inger Johanne Reiestad Hansen.

Åtte uker for kvinnen

Kvinnen som er nå er varetektsengslet, var inne til avhør i saken allerede i 2008. Hun ble framstilt for varetektsfengsling før jul, men da avviste retten politiets begjæring.

Men videre etterforskning har ifølge politiet styrket mistanken mot kvinnen. Derfor ble hun framstilt på nytt fredag for ei uke siden (9. april), og da ble hun fengslet for åtte uker.

Tidligere sedelighetsdømt

Den ene siktede mannen er tidligere dømt for en sedelighets-forbrytelse.

Politiet vil ikke si noe om forholdet mellom de to siktede og ofrene i saken. Politiadvokat Bjerkmo vil heller ikke si nøyaktig hvor i Hedmark overgrepene har skjedd, eller hvor de siktede kommer fra.

– Det jeg kan si, er at overgrepene har skjedd i Nord-Østerdalen.

Politiadvokat Bjerkmo utelukker ikke at flere kan bli siktet.

– Saken er ikke ferdig etterforsket, og politiet kan ikke utelukke noe som helst. Det betyr også at flere personer kan være involvert.

Har ikke erkjent straffskyld

Steffen Brandstad er advokat for den tidligere ustraffede kvinnen. Han sier de ikke har avgjort om de vil anke kjennelsen.

– Jeg har snakket ganske lenge med henne i fengselet, men vi har ikke konkludert med noe ennå.

– Erkjenner hun straffskyld?

– Foreløpig har hun ikke gjort det. Hun vil bli avhørt igjen i neste uke. Innen det skjer, vil vi nok ha kommet nærmere et standpunkt om straffskyld i forhold til det hun er siktet for.

– Svært alvorlig

Inger Johanne Reiestad Hansen er bistandsadvokat for to av barna.

– Denne saken har avdekket forhold jeg vil betegne som svært alvorlig. Det er ikke bare noe barna opplever, men også menneskene rundt dem. Jeg vil ikke gå i detalj om hva de enkelte handlingene har gått ut på; jeg vil begrense meg til å si at de er alvorlige.

– Hvordan har barna det nå?

– Barna har det etter forholdene bra. De er tatt godt vare på, og har god omsorg.