Seks års fengsel for overfallsvoldtekt

En mann i 30-åra er dømt til seks års fengsel for overfallsvoldtekt på en i 20-åra kvinne i Trysil i mars i år.

Bistandsadvokat Eva Frivold og aktor Jo Christian Jordet

DØMT: En mann i 30-åra er dømt til seks års fengsel for overfallsvoldtekt. Her bistandsadvokat Eva Frivold og aktor Jo Christian Jordet

Foto: Anne Kari Løberg / NRK

I følge tiltalen overfalt mannen en kvinne nær en parkeringsplass i alpinanlegget i Trysilfjellet den 4. mars i år. Han la henne i bakken før han skal ha tvunget henne inn i en bil der han voldtok henne.

Les: Overfallsvoldtekt for retten: – Jeg trodde han skulle drepe meg

Les: Overfallsvoldtekt for retten: – Jeg trodde han skulle drepe meg

– Svært fornedrende

Mannen har hele tida nekta straffskyld og hevdet at det hele var frivillig. Det var ingen vitner til det som skjedde, så det ble kvinnens ord mot mannens. Og retten trodde på kvinnen, og dømmer mannen til seks års fengsel. Det er i tråd med aktors påstand. Forsvareren ba om frifinnelse.

Retten dømmer den tiltalte for en fullbyrdet overfallsvoldtekt og beskriver behandlinga kvinnen fikk som svært smertefull og fornedrende. Retten mener også at handlinga var av en slik art at det kan gi psykiske skadevirkninger både på kort og lang sikt. Retten legger også vekt på hvor lenge overgrepet fant sted, i en og en halv time og at den fornærmede var innesperret i en liten og trang bil med dødsangst. Kvinnen sliter med psykiske ettervirkninger etter det som skjedde, og retten dømmer også mannen til å betale en oppreisning på 175.000 kroner.