NRK Meny
Normal

Seier, uavgjort og tap

Kongsvinger vant, Sundet klarte uavgjort, mens HamKam tapte i 1.divisjon fotball for menn søndag.

Unggutten Eric Vernan var skuffet over at han ikke sikret Sundet seieren over Sogndal.
Foto: Cecilie Lund / NRK

Kongsvinger tok en ny tre-poenger hjemme på Gjemselund etter 1-0 over Bryne. Nybergssund klarte 1-1 borte mot opprykkskandidat Sogndal, mens HamKam fortsatte sin trøsteløse bortebaneinnsats med 2-4 mot en annen opprykkskandidat, Haugesund.

Nær seier for Nybergsund


Med uavgjort mot topplaget Sogndal klamrer Nybergsund seg fortsatt fast over nedrykksstreken, men det kunne fort blitt 3 poeng og 3-1 seier for laget fra Trysil.
I et av de siste tilleggsminuttene river Eric Vernan seg løs fra Sogndal-forsvaret, runder keeper Grabowski og setter ballen i stolpen og ut.

1.divisjon

HamKam-tap, KIL-seier og Sundet-U. i Adeccoliga-runden.

Foto: NRK

- Ikke min dag


- Jeg hadde muligheten til virkelig å slå til i dag, jeg hadde spilt ut keeper, og det var bare å sette den inn, så det var helt utrolig at den ikke gikk inn. Det var nok ikke min dag i dag. Jeg ser nå bare frem til neste kamp.
Unggutten Eric Vernan var tydelig skuffet over stolpeskuddet. Hadde han satt inn ballen, hadde han ikke bare sikret seier og tre poeng til klubben, men også blitt matchvinner to ganger på rad.

Soleklar straffe


Det var ikke bare stolpeskuddet til Vernan som skulle ha vært omgjort i mål. 87 minutter ut i kampen felles Tore Andreas Gundersen innenfor 16-meteren til Sogndal, og lag, trener og publikum roper på straffe, noe samtlige dommere ignorerer.
- Jeg har aldri filma noen gang, det ser jo bare dumt ut, så hvorfor i all verden skulle jeg ha filma nå? Jeg har jo ikke noe å tjene på å filme, Kim (Ojo) står jo ved mål, jeg kan jo like godt sende ballen til ham!

KIL reiste seg

KIL måtte reise seg etter tapet mot HamKam tidligere denne uka, dersom de fortsatt skulle holde 2. plassen. Umiddelbart så det ikke ut som om KIL hadde skjerpet seg, og førsteomgang kunne fort ha blitt alt annet enn hyggelig etter at Bryne både skjøt i tverrliggeren og nesten scoret på corner.

- Måten vi spiller på i første omgang er helt uakseptabelt, sa KIL-trener Øyvind Eide etter kampen.

- Vi kunne ikke fortsette på den måten, så måtte gjøre noen grep i pausen, sier den unge KIL-sjefen.

Sylling Olsen ut

Ut gikk toppscorer Magnus Sylling Olsen, og inn kom Kai Risholt. Med han kom også finspillet. KIL tok umiddelbar kontroll og spilte Bryne tidvis i senk i andre omgang.

Etter bare 27 spilte sekunder etter hvilen er Bryne meget udyktige, og roter ballen til Randall Brenes, som enkelt sender hjemmelaget i ledelsen.

KIL hadde full kontroll etter målet, og den siste halvdelen av omgangen var de bare interesserte i å sikre poengene. Det ble stanging mot et solid KIL-forsvar for Bryne, som ikke klarte å skape stor i 2. Omgamg.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Busspassasjerer bruker oftere belte

  Statens vegvesen har kontrollert beltebruken i buss denne uka. På bussene som ble kontrollert i Oppland brukte alle belte. I Hedmark var det fem passasjerer som ikke brukte belte og fire av dem ble ilagt gebyr.

  Belte i buss
  Foto: Rune Kjær Valberg / NRK
 • Offentlig søppeltømming

  Det offentlige skal nå ta over søppeltømminga på Hedmarken. Representantskapet i Sirkula, som eies av kommunene, bestemte det i går. Sirkula tar over søppeltømminga når den midlertidige avtalen med Nortransport går ut seinest i mars neste år.

 • Verdensberømte strykere til Valdres

  Den verdensberømte franske strykekvartetten Quatuor Ebène skal spille under Valdres Sommersymfoni i juni. Før de kommer til Valdres skal de spille i New York, London, Berlin og Amsterdam. Valdres Sommersymfoni startet årlige festivaler i 1994.

  Quatuor Ebene
  Foto: Julien Mignot / Julien Mignot