– Imponerende seier

Storhamar imponerte publikum og seg sjøl med å ta seg til semifinale i går med kun 15 spillere tilgjengelig. Storhamar møter Stavanger Oilers i semifinalene.

Storhamar scorer mot Sparta

MÅL: Storhamar setter inn ett av sine fire mål mot Sparta i avgjørende semifinale.

– Det er et av de mest imponerende avansementene Storhamar har gjort noensinne.

Pål Johnsen, spiller Storhamar Dragons

STOR SEIER: Assistent-trener Pål Johnsen rangerer avansementet mot Sparta høyt i Storhamars ærerike historie.

Det sa assisterende trener, Pål Johnsen, etter 4-1-seieren mot Sparta Sarpsborg i går kveld. Og det sier ikke lite med tanke på at Storhamar har hele seks NM-titler fra før, og at dette "kun" var avansement fra en kvartfinale.

Gutter spiller som menn

Årsaken til at Johnsen, som sjøl har vært med på flere av NM-titlene, tok av etter seieren i sjette kvartfinalekamp i går, er at Storhamar de siste kampene kun har hatt 15 spillere tilgjengelig (mot normalt 20), på grunn av skader på flere nøkkelspillere, etter blant anna skader Storhamar mener skyldes rått spill av Sparta.

– Jeg må nok en gang ta av meg hatten for det laget her, med så mange spillere ute, og så mange unggutter som kommer inn og tar det ansvaret når etablererte spillere mangler, sier Johnsen.

Storhamar Hockey

ENDELIG I SEMIFINALE: Storhamargutta var så slitne at de knapt klarte å juble etter avansementet mot Sparta Sarpsborg

– Stavanger Oilers valgte Storhamar som semifinalemotstander i NM-sluttspillet i ishockey, sier Paul Haukali Higson, daglig leder i Storhamar, til TV 2 Sportskanalen.

Vålerenga møter dermed Lørenskog i semifinalen.

Mye på spill

I går sto særdeles mye på spill i Hamar OL-Amfi, også omtalt som "Fjøset". Storhamar hadde vunnet tre kamper, mens Sparta hadde to seire, i kvartfinalespillet. Storhamar måtte vinne for å unngå en avgjørende sjuende match borte i Sarpsborg.

Og gutta leverte. Etter en nølende førsteperiode som endte målløst, feide Storhamar over Sparta med tre mål på rappen. Over 5000 tilskuere været semifinale, sjøl om Sparta skapte en viss nervøsitet med sin 1-3-redusering i slutten av perioden.

Men Storhamar spilte klokt forsvarsspill i tredje periode, og da Michael Zettergren satte inn 4-1 to minutter før slutt, tok det full fyr i "Fjøset".

– Hard jobbing

– Jeg hadde flyt i dag, og vi jobba hardt hele laget. Det var det som gjorde at vi fikk uttelling, sier Zettergren, som ble kåra til kampens beste spiller, med ett mål og to målgivende.

I dag blir det klart hvem som blir semifinalemotstander. Serievinner Stavanger kan sjøl velge motstander blant de andre semifinaleklare lagene, som foruten Storhamar er Vålerenga og Lørenskog.

Mål: – Å vinne hele greia

Zettergren bryr seg ikke om hvem de møter. Han og lagkameratene skal nå nyte tre-fire dager påskeferie, før de møtes til semifinaleforberedelser.

– Jeg har ikke tenkt ett sekund på det som skjer videre, og nå skal jeg nyte fridagene, og så får vi se hvem vi møter, sier svensken.

Pål Johnsen sier han heller ikke bryr deg om hvem som blir motstander, for målet er klart uansett.

– Vi har som mål å vinne hele greia, det er ikke noe anna som gjelder i sluttspill.