Se video av raneren i Hamar

Her begår raneren i Hamar det første ranet. Etter væpna ran av bensinstasjoner to kvelder på rad økes sikkerheten i kveld.

Overvåkingsvideo fra ran 05.11 i Hamar

ran-sladdet


I løpet av to dager har to bensinstasjoner i Hamar blitt ranet av en bevæpnet mann.

Tirsdag kveld 21.45 slo raneren til mot Shell-stasjonen på Solvang i Hamar. En mørkledd mann melom 170 og 180 centimeter høy fikk med seg et ukjent pengeløp. Raneren stakk til fots i retning Hamar sentrum.
Onsdag kveld klokka 21.41 , gikk ransalarmen ved Esso-stasjonen ved Maxi storsenter. Raneren hadde slått til igjen. Også denne raneren var mørkledd.

Skjerper sikkerheten

I kveld blir sikkerheten skjerpet ved besinstasjonene i Hamar.

Trond Østvold eier to Shell-stasjoner i Hamar, den ene ble ranet tirsdag kveld. Han syns det som har skjedd er forferdelig.

– Jeg har drevet i gamet i 22 år, og det er første gang jeg opplever et ran. Vi tar nå grep i forhold til våre ansatte, sier Østvold.

Han understreker at det viktigste er at de ansatte skal føle seg trygge på jobb.

– Vi vil ha økt fokus på sikerhet i kveld, sier Østvold, uten at han vil være konkret på hva det betyr.

Distriktssjef for Esso Eivind Fagerhus bekrefter at selskapet også følger opp sine ansatte tett.

– De er den viktigste ressursen vi har, og vi setter sikkerheten i høysetet, sier han til NRK.

Høyt prioritert

Krimsjef hos politiet i Hamar, Rune Otterstad karakteriserer saken som ekstraordinær, og at saken har høyeste prioritet.

Han vil ikke gå i detaljer på hva politiet gjør, men bekrefter at de også setter inn ekstra ressurser for å unngå nye ran.

– Det er klart at det er en ekstraordinær situasjon, og det betyr at vi må bruke de ressurser vi har tilgjengelig for å finne ut hvem det er og for å unngå at det skjer igjen. Vi har fullt trøkk, sier Otterstad.

Politiet tror det er samme gjerningsperson som står bak ranene.

Politiet jakter en raner etter to ran