NRK Meny
Normal

Se video av raneren i Hamar

Her begår raneren i Hamar det første ranet. Etter væpna ran av bensinstasjoner to kvelder på rad økes sikkerheten i kveld.

Overvåkingsvideo fra ran 05.11 i Hamar

ran-sladdet


I løpet av to dager har to bensinstasjoner i Hamar blitt ranet av en bevæpnet mann.

Tirsdag kveld 21.45 slo raneren til mot Shell-stasjonen på Solvang i Hamar. En mørkledd mann melom 170 og 180 centimeter høy fikk med seg et ukjent pengeløp. Raneren stakk til fots i retning Hamar sentrum.
Onsdag kveld klokka 21.41 , gikk ransalarmen ved Esso-stasjonen ved Maxi storsenter. Raneren hadde slått til igjen. Også denne raneren var mørkledd.

Skjerper sikkerheten

I kveld blir sikkerheten skjerpet ved besinstasjonene i Hamar.

Trond Østvold eier to Shell-stasjoner i Hamar, den ene ble ranet tirsdag kveld. Han syns det som har skjedd er forferdelig.

– Jeg har drevet i gamet i 22 år, og det er første gang jeg opplever et ran. Vi tar nå grep i forhold til våre ansatte, sier Østvold.

Han understreker at det viktigste er at de ansatte skal føle seg trygge på jobb.

– Vi vil ha økt fokus på sikerhet i kveld, sier Østvold, uten at han vil være konkret på hva det betyr.

Distriktssjef for Esso Eivind Fagerhus bekrefter at selskapet også følger opp sine ansatte tett.

– De er den viktigste ressursen vi har, og vi setter sikkerheten i høysetet, sier han til NRK.

Høyt prioritert

Krimsjef hos politiet i Hamar, Rune Otterstad karakteriserer saken som ekstraordinær, og at saken har høyeste prioritet.

Han vil ikke gå i detaljer på hva politiet gjør, men bekrefter at de også setter inn ekstra ressurser for å unngå nye ran.

– Det er klart at det er en ekstraordinær situasjon, og det betyr at vi må bruke de ressurser vi har tilgjengelig for å finne ut hvem det er og for å unngå at det skjer igjen. Vi har fullt trøkk, sier Otterstad.

Politiet tror det er samme gjerningsperson som står bak ranene.

Politiet jakter en raner etter to ran

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Storhamar tapte – Løke vist ut

  Storhamars håndballjenter tapte 25-34 borte mot Vipers i kveld. Heidi Løke fikk rødt kort. Tapet gjør at Storhamar med all sannsynlighet er ute av gullkampen i årets eliteserie.

 • Trafikkuhell på E16

  Det har vært to mindre trafikkuhell på E16 Kongsvinger, med flere involverte biler. Det er glatt på stedet. Noen involverte er blitt fraktet til legevakten og sjekkes for skader.

 • Lillehammer vant etter forlengning

  Lillehammer hockey vant ettermiddagens semifinalekamp mot Sparta 2-1. Kampen gikk til spilleforlengning. Seiersmålet ble satt inn av Mads Homdrom. Dermed leder både Lillehammer og Storhamar 2-0 i kamper, og ligger godt an til å få møtes i finalen.

  Lillehammer - Sparta
  Foto: Stein Schinstad / NRK