NRK Meny
Normal

Se Norges mest populære sommershow

Nok en gang har sommershowet Urbane Totninger satt ny publikumsrekord. 30 000 så årets sommershow på Kapp. Showet lå ute på NRKs nettsider i en måned, men har ikke rettighetene til å vise det lenger.

Urbane Totninger består av Gustav Nilsen, Paul Håvard Østby, Ida Marie Ringerud, Sverre Fredrik Bø Nordheim, Torbjørn Dyrud, Jon Anders Narum, Lewi Bergrud og Håvar Gjestvang.
Regi: Espen Alknes. Koreografi: Charlotte Øverland Vaaset. Teknikk: Trond Kjørlaug.

Lørdag hadde de sin siste forestilling for året i festivalteltet ved Mjøsas bredd, de fire skuespillerne Paul Håvard Østby, Gustav Nilsen, Ida Marie Ringerrud og Sverre Fredrik Bø Nordheim.

Ingen andre revyer i Norge kan vise til tilsvarende oppslutning som den etterhvert tradisjonsrike revyen på Toten: 30.000 personer har løst billett for å trimme lattermusklene ved den gamle melkefabrikken på Kapp.

– Det har vært en fantastisk sesong. Det har gått på skinner hele vegen, sier skuespiller og produsent Paul Håvard Østby.

Satser på nytt show neste sommer

I år er det den åttende gangen gjengen har kommet sammen, reist fra Oslo og til hjemlige trakter for å lage sommershow.

Urbane Totninger hadde ikke vært Urbane Totninger uten det faste bandet bestående av Jon Anders Narum, Torbjørn Dyrud, Lewi Bergerud og Håvard Gjestvang.

– Vi er veldig fornøyd med at alle, som er så travle og ettertraktede landet rundt, prioriterer «Urbane Totninger» såpass høyt. Hele bandet har jo sine egne karrierer, så det er bra at de allikevel er med år etter år, sier Paul Håvard Østby.

Til høsten går de i gang med å planlegge neste års show, og kanskje enda nye publikumsrekorder.

– Hvor mange vi skal håpe på neste år er litt tidlig å si. Vi har nådd hele kapasisteten vår i år, det er iallfall ikke mulig å øke veldig mye, sier Østby.

Se intervju med Paul Håvard Østby:

Intervju med Paul Håvard Østby, Urbane totninger. Intervjuer: Arvid Torsgard.

På grunn av tekniske problemer i varmen på Kapp fikk vi ikke direktesendt årets versjon av Urbane Totninger slik vi hadde håpet på fredag. Det beklager vi på det sterkeste.

Opptaket av Urbane Totninger er tilgjengelig på NRK sine sider fram til 13.august.

Norsk underholdningsdokumentar. Ida Marie Ringerud og showgruppa Urbane Totninger har hvert år sommershow på Toten. Vi skal se hva de gjorde i år for å få 20 000 mennesker til å le.

SE FOLK-INNSLAGET FRA 2011: "Hvordan få 20 000 totninger til å le"

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Gjøvik tapte mot Follo

    Gjøviks håndballkvinner tapte på bortebane mot Follo i dag. 34-22 var stillingen da kampen var slutt.

  • Storhamar slo Oppsal

    Storhamars håndballdamer slo Oppsal på bortebane i kveld. Kampen endte 20-33 til Storhamar.

  • Utforkjøring på Nes

    Et vogntog har kjørt av vegen i Østbygdvegen på Nes i Ringsaker. Føreren skal være ute av kjøretøyet og oppegående, i følge politiet. Nødetater er på veg.