NRK Meny
Normal

Se omvandlingen av Fuglseng gård

Kunstnerne Marit Austerheim og Jon Reidar Austerheim har redesignet og endret mye av uttrykket på Ringsakers gamle perle; Fuglseng gård.

Gå til forsiden

FUGLSENG GÅRD

TRIVES

FUGLSENG GÅRD

21 bilder

  En askeallé pryder veien opp til gården som har røtter tilbake til 1800-tallet. Det var O.A Gjelp, som den 7.mars 1889, bestemte seg for å gi bort gården til Ringsaker kommune.

  For fire år siden ble det klart at kommunen ville leie ut legatgården Fuglseng til to kunstere. Det er ekteparet Austerheim som fikk i oppgave å blåse nytt liv i den gamle perlen.

  – Det er mye man kan gjøre med det man allerede har, eller noe man kan skaffe seg med enkle midler, mener kunstmaler Marit Austerheim.

  Hennes primære oppgave er å prege veggene med malerier produsert av henne selv, mens Jon Reidar Austerheim omvandler både gamle og nye ting slik at de kan få nye bruksområder.

  – Jeg liker å lage noe som er annerledes, litt eventyrlig, og kanskje litt rart. Det er med på å løse opp litt. Det er nok litt behov for det i dag. Jeg synes det er med på å skape et fordigere samfunn, sier han.

  Gården har også en drengestue fra 1905 og en stall/låve som ble reist i 1853.

  SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Ny spiller til Storhamar

   Storhamar ishockey har mandag signert 24 år gamle Phil Marinaccio fra Canada. Det skriver klubben på sine nettsider. Trener Fredrik Söderström sier at kanadieren er en ung, ambisiøs spiller med et interessant potensiale. Storhamar topper eliteserien etter at det er spilt 13 kamper.

   Storhamar
   Foto: TV 2
  • Utforkjøring i Garmo

   En personbil kjørte utfor vegen i Garmo ved 11.45-tida i formiddag. Ifølge politiet var det en person i bilen. Vedkommende skal ha smerter i en fot. Nødetatene er på veg til stedet.

  • Store mengder overgrepsbilder

   I dag startet rettssaken mot en mann fra Vest-Oppland som er tiltalt for gjentatte overgrep mot barn, blant annet et familiemedlem. Hun skal ha vært tre år da overgrepene startet. Mannen skal ha hatt over 500 000 bilder av overgrep mot barn.