NRK Meny
Normal

Se omvandlingen av Fuglseng gård

Kunstnerne Marit Austerheim og Jon Reidar Austerheim har redesignet og endret mye av uttrykket på Ringsakers gamle perle; Fuglseng gård.

TRIVES

En askeallé pryder veien opp til gården som har røtter tilbake til 1800-tallet. Det var O.A Gjelp, som den 7.mars 1889, bestemte seg for å gi bort gården til Ringsaker kommune.

For fire år siden ble det klart at kommunen ville leie ut legatgården Fuglseng til to kunstere. Det er ekteparet Austerheim som fikk i oppgave å blåse nytt liv i den gamle perlen.

– Det er mye man kan gjøre med det man allerede har, eller noe man kan skaffe seg med enkle midler, mener kunstmaler Marit Austerheim.

Hennes primære oppgave er å prege veggene med malerier produsert av henne selv, mens Jon Reidar Austerheim omvandler både gamle og nye ting slik at de kan få nye bruksområder.

– Jeg liker å lage noe som er annerledes, litt eventyrlig, og kanskje litt rart. Det er med på å løse opp litt. Det er nok litt behov for det i dag. Jeg synes det er med på å skape et fordigere samfunn, sier han.

Gården har også en drengestue fra 1905 og en stall/låve som ble reist i 1853.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Lillehammer vant

  I sluttspillet i hockey vant Lillehammer 3-5 borte over Sparta i den tredje kampen i semifinalen i kveld. Dermed leder Lillehammer 3-0 i kamper. Den første som vinner fire kamper, går videre til finalen.

  3. semifinale Sparta-Lillehammer
  Foto: Atle Svendsrud
 • Taket på klubbhus raste sammen

  Taket på klubbhuset til Næroset IL på Brufoss i Ringsaker har rast sammen, trolig på dagen i går. Den toetasjes bygningen som er satt opp på dugnad på 1970- og 80-tallet. – Jeg tror hele bygget blir totalskadd, sier Lennart Karlsen i Næroset IL.

  Taket på klubbhuset til Næroset IL rast sammen.
  Foto: Bjørn Ottar Torp
 • E6 åpen etter ulykke

  E6-Uthuskrysset ved Stange kl 1700: Vegen åpnet igjen etter et trafikkuhell. 3 biler innvolvert. En kjørt til legevakt for sjekk.