NRK Meny
Normal

Se omvandlingen av Fuglseng gård

Kunstnerne Marit Austerheim og Jon Reidar Austerheim har redesignet og endret mye av uttrykket på Ringsakers gamle perle; Fuglseng gård.

TRIVES

En askeallé pryder veien opp til gården som har røtter tilbake til 1800-tallet. Det var O.A Gjelp, som den 7.mars 1889, bestemte seg for å gi bort gården til Ringsaker kommune.

For fire år siden ble det klart at kommunen ville leie ut legatgården Fuglseng til to kunstere. Det er ekteparet Austerheim som fikk i oppgave å blåse nytt liv i den gamle perlen.

– Det er mye man kan gjøre med det man allerede har, eller noe man kan skaffe seg med enkle midler, mener kunstmaler Marit Austerheim.

Hennes primære oppgave er å prege veggene med malerier produsert av henne selv, mens Jon Reidar Austerheim omvandler både gamle og nye ting slik at de kan få nye bruksområder.

– Jeg liker å lage noe som er annerledes, litt eventyrlig, og kanskje litt rart. Det er med på å løse opp litt. Det er nok litt behov for det i dag. Jeg synes det er med på å skape et fordigere samfunn, sier han.

Gården har også en drengestue fra 1905 og en stall/låve som ble reist i 1853.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Seksuell trakassering i innlandet

  7 prosent av kvinnelige politikere fra Hedmark sier at de er blitt utsatt for seksuell trakassering de siste tre årene, mens tallet er 5 prosent for Oppland, viser tall fra NorgesBarometeret.

  Seksuell trakassering
  Foto: Illustrasjonsfoto: Birte Njøsen Horne / NRK
 • NSB-kritikk på grunn av fulle tog

  Passasjerer kritiserer NSB etter at 1507-toget Lillehammer-Oslo var stappfullt fordi fem av ti vogner måtte settes inn på en annen strekning med driftsproblemer. Pressetalsperson Åge-Christoffer Lundeby i NSB erkjenner at de burde satt inn busser.

 • Fire domfelt etter tjuveri i Skåbu

  Tre av de fire rumenerne som ble pågrepet med tjuvgods i Skåbu i november, er dømt til fengsel i ti måneder. Den siste og yngste av dem idømmes ni måneders fengsel. Det skriver Dølen(abonnement). Alle fire får 50 dager i varetekt trukket fra dommen.