Se kronprinsen slå seg løs til OL-låta

Kronprins Haakon skulle delta på planlegginga av Ungdoms-OL, da han i dag tok turen til Lillehammer, men det var lette hoftevrikk som fikk mest oppmerksomhet.

Hovedkomiteen i Ungdoms-OL møttes i dag på Høgskolen i Lillehammer. Først på plakaten sto litt dans, også for Kronprins Haakon.

Kronprins Haakon er medlem i Hovedkomiteen for Ungdoms-OL på Lillehammer i 2016. Foto: David

I dag møttes Hovedkomiteen for Ungdoms-OL 2016 på Høgskolen i Lillehammer til ett av sine to årlige møter. Med i komiteen er blant andre kronprins Haakon, som tok turen til mjøsbyen ens ærend for møtet.

Hovedtemaet for forsamlinga var engasjement og diskusjon rundt hvordan man kan skape en folkefest i Innlandet, når lekene starter om i underkjent av to år. Hvorvidt det å danse til den offisielle sangen til Ungdoms-OL førte til kloke avgjørelser er uvisst, men hovedkomiteen måtte i alle fall finne seg i å riste løs før kveldens møte.

– Veldig morsomt!

Det er 18 år gamle Emma Speight fra Mesnali som synger den offisielle sangen, «Go Beyond. Create Tomorrow» Hun er til vanlig elev ved Lillehammer videregående skole, i likhet med danserne Simone Bjerrum og Marie Nilseng Barben.

Simone Bjerrum, Emma Speigth og Marie N. Barben

Simone Bjerrum, Emma Speigth og Marie N. Barben.

Foto: Silje Josten Lien / NRK

– Dette var gøy, kommer det resolutt fra trioen etter at «forestillingen» er ferdig.

I forkant var de tre jentene litt nervøse, men det er langt fra første gang de står foran et publikum. Likevel er det litt mer spesielt, med en kongelig i forsamlinga. Tilbakemeldingene på sangen fra jevnaldrende har vært gode, forteller Speight.

– De syns det er en fengende og kul sang og at det kult at noen fra distriktet synger sangen.

Ungdommer i musikkvideo

I januar møttes ungdomsskoleelevene og 1. klasse fra de videregående skolene i Lillehammer, Øyer, Gausdal og Ringebu til OL-show i Håkons Hall på Lillehammer.

Der markerte de at det var 20 år siden OL og to år til Ungdoms-OL i 2016. Først fikk ungdommene høre den offisielle sangen og deretter deltok de i innspillingen av musikkvideoen. Med enkel koreografi danset de det som skal bli velkomsthilsenen fra regionens ungdom til all verdens OL-ungdom.

Planleggingen av Ungdoms-OL startet i desember 2011, da daværende IOC-president Jacques Rogge offentliggjorde tildelingen. Rundt 1.000 utøvere vil stille til start i februar 2016. I løpet av lekene er hensikten at de skal få utvikle seg både som mennesker og idrettsutøvere.

Når utøverne ikke deltar i sine øvelser må de delta i ulike kultur- og læringsprogram. Blant temaene de skal innom er helse og livsstil, antidoping, sosialt ansvar og sentrale olympiske verdier som vennskap og fair play.