NRK Meny
Normal

Se første trailer for «Birkebeinerne»

Den første traileren til heltehistorien om «Birkebeinerne» er klar. Premiere på storfilmen er satt til februar neste år.

Birkebeinerne måtte redde kongesønnen Håkon Håkonsson fra Baglerne i år 1206. Til neste år kommer filmen om den historiske hendelsen.

Filmen forteller historien om opprørsflokken Birkebeinerne som lå i borgerkrig med Baglerne på slutten av 1100-tallet.

Året er 1206, og Torstein Skevla, som spilles av Kristoffer Hivju og Skjervald Skrukka som spilles av Jacob Oftebro, flykter over fjellet med den lille babyen Håkon Håkonsson.

Over 500 statiser har vært i sving under innspillingen av filmen. Regien er ved Nils Gaup, som tidligere har laget et lignende flukt-epos med Veiviseren.

– «Birkebeinerne» er en slags roadmovie hvor folk av politiske grunner vil drepe et lite barn, og noen andre vil holde ham i live. Det er veldig enkelt konsept, har Gaup tidligere uttalt til NRK.

Filmen har premiere 12. februar 2016. Foruten Hivju og Oftebro, spilles rollene av Pål Sverre Hagen, Benjamin Helstad og danske Nikolaj Lie-Kaas.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Pågrepet etter ran

    En mann er pågrepet, mistenkt for å stå bak ranet av ei kvinne i 70-åra i Elverum lørdag kveld. Mannen er satt i arresten og vil blir avhørt mandag morgen.

    Laster Twitter-innhold
  • 21 varsel, Høgre innfører tiltak

    Høgre innfører ei rekkje tiltak etter å ha fått totalt 21 varsel fordelt på 12 personar om seksuell trakassering. Ti av varsla er mot Kristian Tonning Riise. Høgre opprettar òg eit utval, leidd av Henrik Syse, som skal vurdere handteringa av varsla.