NRK Meny
Normal

Se Fjos-debatten med landbruksministeren

Den sittende landbruksministeren møtte en tidligere landbruksminister til debatt. Se debatten mellom Jon Georg Dale (FrP) og Trygve Slagsvold Vedum (Sp) her.

Debatt mellom landbruksminister Jon Georg Dale (FrP) og Trygve Slagsvold Vedum, leder i Senterpartiet

Trygve Slagsvold Vedum (Sp), Reidar Kjæstad (NRK) og Jon Georg Dale (FrP).

De to møttes til duell i fjøset i Sør-Fron.

– Hadde lyst

Både Dale og Vedum hadde veldig lyst til å besøke fjøset på Ulberg gård og debattere landbruk. Du kan stille spørsmål i chatten på nettsida til NRK Fjos, eller bruke #nrkfjos på Twitter.

To uker denne høsten blir vi bedre kjent med dyra og livet i fjøset på Ulberg gård i Sør-Fron. Døgnet rundt følger vi dem, for å vise fram livet i fjøset med sine idylliske og hjerteskjærende sider.

##Møt noen av dem som bor på gården og i fjøset her

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Storkontroller på grensa

  Denne uka blir det omfattende grensekontroller både på Østby og Magnormoen i Hedmark. Kontrollene er et samarbeide mellom Statens vegvesen, politiet og Tollvesenet. Det meste av tungtrafikken inn i landet vil bli stanset.

 • Vant gull i oste-VM

  Eggen Gardsysteri SA i Vingelen i Tolga fikk gull for sin ost «Fjellblå» under World Cheese Awards i London. De mottok også sølvmedalje for osten «Fjellgo». Avdem Gardsysteri på Lesja mottok bronse for «Vellagra Fjelldronning». 3000 oster fra rundt 30 land ble bedømt under oste-VM.

  Eggen Fjellblå
  Foto: Eggen Gardsysteri
 • Kongsvinger vant over Frisk Asker

  I eliteserien i ishockey vant Kongsvinger 7-6 borte mot Frisk Asker. Kongsvinger ligger likevel sist på tabellen.