Normal

Se Europas beste studentband

Tre av de beste studentbandene fra hele Europa spiller i kveld på JazzIncubator. Du kan følge DølaJazz' satsing på unge talenter direkte fra klokka 20.00-23.00 på våre nettsider.

Følg JazzIncubator direkte.

DIREKTE: Følg JazzIncubator på våre nettsider fra klokka 20.00 til 23.00.

Denne helga blir DølaJazz arrangert på Lillehammer og i løpet av tre dager introduserer festivalen ni unge og lovende jazzband fra ulike musikkinstitusjoner i Europa. JazzIncubator foregår på Sigrid Undsetsplass og du kan følge det hele direkte på våre nettsider fra klokka 20.00.

47 band fra hele Europa har søkt om å få delta og DølaJazz tror mange av musikerne vil oppnå internasjonal status på sikt.

– JazzIncubatoren vekker stor interesse langt utenfor festivalens grenser. Det viktigste er selvsagt at den smeltedigelen som oppstår når studenter fra Europas jazzutdanning møter hverandre er svært innovativ, inspirerende og fruktbar, skriver DølaJazz på sine nettsider.

Tre forskjellige band

Fieldfare

SIST UT: Fieldfare avslutter kvelden.

Foto: Henrik Fjørtof

Bandene som spiller i kveld er:

  • Megalodon klokka 20.00
  • Close The Trace klokka 21.00
  • Fieldfare klokka 22.00

Megalodon er et kollektiv av improviserende, unge musikere som preger impro- og jazzmiljøet i Trondheim. Musikken preges av stor frihet, skriver DølaJazz på sine sider.

Close The Trace ble dannet på Norges musikkhøgskole i 2011. Trioen skriver egne komposisjoner som utfordrer musikernes evne til å ta reflekterte og/eller spontane valg, ifølge DølaJazz.

Close The Trace

I MIDTEN: Close The Trace spiller klokka 21.00 på Sigrid Undsetsplass.

Fieldfare ble dannet i Trondheim i 2013. Låtene henter mye inspirasjon fra popmusikkens oppbygging og struktur, men med krydder av jazzharmonikk. Fieldfare lager musikk som er en salig blanding av pop, jazz og R&B.

Vil satse på unge talenter

JazzIncubator ble lansert høsten 2003 etter et ønske om å satse på unge talenter. DølaJazz dekker reise og opphold for studentene. Det er studentene ved Høgskolen i Lillehammer som organiserer, dokumenterer og streamer konsertene.

Også i morgen spiller tre studentband. Da er det Martin Nodeland Kvintett, Østfrost og Rohey som spiller.