NRK Meny
Normal

Se Europas beste studentband

Tre av de beste studentbandene fra hele Europa spiller i kveld på JazzIncubator. Du kan følge DølaJazz' satsing på unge talenter direkte fra klokka 20.00-23.00 på våre nettsider.

Følg JazzIncubator direkte.

DIREKTE: Følg JazzIncubator på våre nettsider fra klokka 20.00 til 23.00.

Denne helga blir DølaJazz arrangert på Lillehammer og i løpet av tre dager introduserer festivalen ni unge og lovende jazzband fra ulike musikkinstitusjoner i Europa. JazzIncubator foregår på Sigrid Undsetsplass og du kan følge det hele direkte på våre nettsider fra klokka 20.00.

47 band fra hele Europa har søkt om å få delta og DølaJazz tror mange av musikerne vil oppnå internasjonal status på sikt.

– JazzIncubatoren vekker stor interesse langt utenfor festivalens grenser. Det viktigste er selvsagt at den smeltedigelen som oppstår når studenter fra Europas jazzutdanning møter hverandre er svært innovativ, inspirerende og fruktbar, skriver DølaJazz på sine nettsider.

Tre forskjellige band

Fieldfare

SIST UT: Fieldfare avslutter kvelden.

Foto: Henrik Fjørtof

Bandene som spiller i kveld er:

 • Megalodon klokka 20.00
 • Close The Trace klokka 21.00
 • Fieldfare klokka 22.00

Megalodon er et kollektiv av improviserende, unge musikere som preger impro- og jazzmiljøet i Trondheim. Musikken preges av stor frihet, skriver DølaJazz på sine sider.

Close The Trace ble dannet på Norges musikkhøgskole i 2011. Trioen skriver egne komposisjoner som utfordrer musikernes evne til å ta reflekterte og/eller spontane valg, ifølge DølaJazz.

Close The Trace

I MIDTEN: Close The Trace spiller klokka 21.00 på Sigrid Undsetsplass.

Fieldfare ble dannet i Trondheim i 2013. Låtene henter mye inspirasjon fra popmusikkens oppbygging og struktur, men med krydder av jazzharmonikk. Fieldfare lager musikk som er en salig blanding av pop, jazz og R&B.

Vil satse på unge talenter

JazzIncubator ble lansert høsten 2003 etter et ønske om å satse på unge talenter. DølaJazz dekker reise og opphold for studentene. Det er studentene ved Høgskolen i Lillehammer som organiserer, dokumenterer og streamer konsertene.

Også i morgen spiller tre studentband. Da er det Martin Nodeland Kvintett, Østfrost og Rohey som spiller.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Tysk bokpris til Åsne Seierstad

  Journalisten og forfatteren Åsne Seierstad, får en høyhengende, tysk bokpris.Hun får prisen Leipzig Book Award for European Understanding 2018, for boka "En av oss". Det er historia om mannen som utførte terrorhandlingen her i landet 22.juli 2011.

  Åsne Seierstad
  Foto: Hilde Bjørnskau / NRK
 • Nysatsing rullator-produksjon

  Bedriften Topro Industri i Gjøvik får 50 millioner kroner i ny kapital. Det skjer for å styrke produksjonen av rullatorer på det internasjonale markedet. Topro Industri har 150 ansatte. Selskapet er av Europas ledende produsenter av rullatorer.

  Produksjon av rullatorer på Topro Industri
  Foto: OA.no
 • Flere barnefamilier trenger hjelp

  Flere barnefamilier trenger hjelp mot jul, ifølge Hedmark Røde Kors. Organisasjonen har god respons på sitt ønske-juletre på CC stadion i Hamar. Her henges ønskelister fra barn i familier med dårlig råd. Folk kjøper gavene, som fordeles av Røde Kors.