NRK Meny
Normal

Se dobbeltsporene gjennom Hamar

Slik vil de ulike traséene for nytt dobbeltspor gjennom Hamar se ut. Alle alternativene forandrer byen.

Dobbeltspor gjennom Hamar

Dette viser et av alternativene langs dagens linje gjennom Hamar by, Skibladnerbrygga og Koigen.

Foto: Illustrasjon/Jernbaneverket / NRK

Jernbaneverket har laget videoillustrasjoner som viser hvordan dobbeltsporet vil se ut i byen ved de ulike traséalternativene. Se video:

Det er tre alternative traséer som fortsatt er aktuelle. Det er korridor vest, som følger dagens jernbanelinje og har stasjon der jernbanestasjonen ligger i dag. (En med bro og en med kulvert). Så er det korridor midt, som går tvers gjennom byen. Det tredje alternativet er korridor øst, med stasjon ved Vikingskipet.

Jernbaneverket offentliggjør hvilken trasé de vil gå for den 1. juni i år.

Det som er klart er at alle alternativene vil ha stor innvirkning på byens utseende. Bildet under viser hvordan det vil se ut med midtre korridor, der dobbeltsporet går fram til CC kjøpesenter.

Dobbeltspor gjennom Hamar

Gjennom byen - midtre korridor.

Foto: Illustrasjon: Jernbaneverket / NRK

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Håper å sikre skolen på Koppang

  Stor-Elvdal kommune kan overta drift av Midt-Østerdal videregående skole fra 2019. skriver Østlendingen. Skolen har vært trua av nedlegging på grunn av dårlig søkertall. Elever aksjonerte tidligere i år for at skolen fortsatt skal bestå på Koppang.

   

  Koppang demonstrasjon
  Foto: Kjell Åge Kampestuen / NRK
 • Eks-tannlege dømt for overgrep

  En pensjonert tannlege i Gudbrandsdalen er i Lagmannsretten dømt for seksuelle overgrep mot kvinner som var pasient hos ham. Ifølge Dølen er dommen fengsel i ett år og to måneder. Det er fem måneder kortere enn straffen i tingretten i april i år.

 • Sprengningsarbeid i gang på E6

  I går startet Hæhre Entreprenør sprenging på E6 ved Uthuskrysset i Stange. Bilistene må belage seg på at trafikken på E6 blir stanset inntil 20 minutter når det foregår sprengning. Info om når og hvor det sprenges er tilgjengelig på nabovarsling.no.

  Sprengningsarbeider igang på nye E6
  Foto: Nye Veier