NRK Meny
Normal

Se dobbeltsporene gjennom Hamar

Slik vil de ulike traséene for nytt dobbeltspor gjennom Hamar se ut. Alle alternativene forandrer byen.

Dobbeltspor gjennom Hamar

Dette viser et av alternativene langs dagens linje gjennom Hamar by, Skibladnerbrygga og Koigen.

Foto: Illustrasjon/Jernbaneverket / NRK

Jernbaneverket har laget videoillustrasjoner som viser hvordan dobbeltsporet vil se ut i byen ved de ulike traséalternativene. Se video:

Det er tre alternative traséer som fortsatt er aktuelle. Det er korridor vest, som følger dagens jernbanelinje og har stasjon der jernbanestasjonen ligger i dag. (En med bro og en med kulvert). Så er det korridor midt, som går tvers gjennom byen. Det tredje alternativet er korridor øst, med stasjon ved Vikingskipet.

Jernbaneverket offentliggjør hvilken trasé de vil gå for den 1. juni i år.

Det som er klart er at alle alternativene vil ha stor innvirkning på byens utseende. Bildet under viser hvordan det vil se ut med midtre korridor, der dobbeltsporet går fram til CC kjøpesenter.

Dobbeltspor gjennom Hamar

Gjennom byen - midtre korridor.

Foto: Illustrasjon: Jernbaneverket / NRK

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Gulv i sauefjøs har kollapset

    Et gulv i et sauefjøs i Ringsaker har kollapset. Rundt 60 sauer har falt ned i møkkjelleren. Brannvesenet jobber med å redde ut dyra. Ingen personer har kommet til skade.

  • Badepark i Randsfjorden

    En badepark ute i Randsfjorden er snart fullfinansiert. Parken vil koste 2,4 millioner, men blir gratis å bruke. Planen er at den skal stå ferdig til Randsfjordfestivalen i august, sier Ole Henrik Pedersen i Randsfjordfestivalen.

  • Biffbanden tatt på Gjøvik

    «Biffbanden» som har herjet i Oppland er tatt. TV2-programmet Åsted Norge viste mandag bilder av to menn som stjeler storfekjøtt fra butikker i Øyer, Harpefoss og Fåvang. De skal ha stjålet 90 kilo indrefilet fra fem butikker i Oppland, skriver TV2.no.