NRK Meny
Normal

Se bokbad med Vigdis Hjorth og Amalie Kasin Lerstang

Amalie Kasin Lerstang fikk Tarjei Vesaas’ debutantpris for« Europa». Vigdis Hjorth har skrevet romanen «Et norsk hus». Fredag diskuterte de bøkene deres på Litteraturfestivalen i Lillehammer.

Se bokbad fra Cafe Stift: Vigdis Hjorth og Amalie Kasin Lerstang

Dette skriver festivalledelsen om møtet på Stift på fredag:

Amalie Kasin Lerstang fikk Tarjei Vesaas’ debutantpris for Europa. I romanen møter vi en ung jente som reiser til en ikke navngitt europeisk by. I et kriserammet Europa starter hennes søken etter et fellesskap blant hardt prøvede mennesker. I Vigdis Hjorths roman Et norsk hus åpner tekstilkunstneren Alma huset sitt for polske leieboere, som går henne på nervene. Både Lerstang og Hjorth gransker den privilegerte norske borgerens samfunnsansvar overfor de dårligere stilte. Hvordan forlike vår gunstige livssituasjon med kunnskapen om den skjeve fordelingen av ressurser? Hvor går grensen mellom empati og personlig ansvar?

Programleder på Stift fredag ettermiddag er Ellen Engelstad.

Les også:

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • – Tiltaltes må frifinnes

    – Mannen som er tiltalt for en overfallsvoldtekt bør frifinnes, sier hans forsvarer Nils Christian Nordhus. Mannen er tiltalt for å ha voldtatt en kvinne i Trysil i mars i år, men har hele tiden nektet straffskyld.

  • Ber om erstatning for fornærmet

    Bistandsadvokat Eva Frivold mener at mannen som er tiltalt for å ha voldtatt en kvinne i Trysil, bør betale henne mellom 175 000–200 000 kroner. Årsaken er lengde på den angivelige voldtekten som, ifølge kvinnen, skal ha vart i 60–90 minutter.

  • Vil ha fengsel for voldtektstiltalt

    Aktor la ned påstand om seks år fengsel for mannen som er tiltalt for en overfallsvoldtekt i Trysil i mars i år. Ifølge tiltalen skal mannen ha overfalt en kvinne på en parkeringsplass i Trysilfjellet og voldtatt henne. Han nekter straffskyld.