Se bilder fra gårsdagens Skibladner-seilas

Flere tusen mennesker møtte Skibladner da skipet med NRK på slep ankom Atlungstad i Stange onsdag ettermiddag.

Luftfoto av Skibladner omkransa av småbåter
Foto: Luftfoto / NRK

Svært mange hadde møtt opp for å ta imot Skibladner og NRK som denne uka sender Sommeråpent fra Hedmark og Oppland og følger Skibladner minutt for minutt.

Småbåtene omkranset Skibladner som la til kai ved 14-tida. Her ble de møtt av Knut Erik Østgård fra Return, et kor med 170 deltakere og en del gitarister. Tanken var å sette verdensrekord i antall gitarister som spilte samtidig.

Skibladner ble møtt på en spesiell måte da de ankom Atlungstad på Stange.
Tore Larsen og Nils A. Røhne

ROCKET: Ordfører i Stange, Nils A. Røhne, spilte på gitar med Return på scenen. Det ble likevel ingen verdensrekord. Han delte mikrofon med Tore Larsen.

Foto: NRK1

Det ble ingen verdensrekord siden det kun var mellom 20–25 gitarister som spilte «Let's Change the Attitude» sammen. Men stemningen var det ingen ting å si på. Sammen med Return på scenen rocket og sang ordfører Nils A. Røhne på gitar.

– Dette var veldig artig, sier Røhne og legger til at han syntes det var veldig artig at det kom så mange folk til Atlungstad.

Politiet opplyser at nærmere 5000 mennesker var tilstede da Skibladner kom til Atlungstad.

I en hel sommeruke seiler NRK på Mjøsa med Skibladner. Hvor har vi seilt i dag, hvem har vi møtt på vår vei - og hvordan ble vi tatt imot?