NRK Meny
Normal

Savnet mann funnet i god behold

Letinga etter en 68-år gammel mann som ikke kom fram til Sognefjellshytta til avtalt tid i går kveld endte lykkelig, Mannen ble funnet i god form.

Helikopter ved Sognefjellshytta

Helikopteret er på plass ved Sognefjellshytta.

Foto: Råmund Mundhjeld

Mannen skulle gå fra Nørstedalsseter i Sogn og Fjordane til Sognefjellshytta i Oppland i det som karakteriseres som et greit turterreng.

Han ble i ettermiddag funnet i godt behold.

– Det har vært dårlig vær med snø, regn og vind. Sikta har vært dårlig, men det endte heldigvis lykkelig sier operasjonsleder i politet, Sissel Svarstad.

Leting med helikopter er innstilt

Ove Fortun, i Luster hjelpekorps, fortelalte om manglende funn i morgentimene i dag.

– Vi har vært ute siden rundt klokka 01.00 i natt med mannskap. Vi har søkt stiene den savna personen i utgangspunktet skulle gå. Nå gjør vi også søk 100 meter utenfor stiene.

Det har også vært helikoptersøk etter den savnede, men den ble innstilt på grunn av dårlig sikt.

Andre mannen funnet i god form

Politiet satte i går kveld også i gang søk etter en person som ikke kom tilbake fra en fisketur på Koppang. Politiet lette med hund på bakken, samt med politihelikopter.

Mannen ble funnet i god form av letemannskaper før klokka seks mandag morgen.

Laster kart, vennligst vent...

Letemannskaper leter etter en mann som ikke kom tilbake til Sognefjellshytta.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Listhaug går av

  Sylvi Listhaug sier hun ikke kan tillate at hennes avgang åpner for at Frp mister makt og trekker seg som justisminister, skriver hun på Facebook. Hun framholder at hun går av frivillig.

 • 137 dyr reddet ut i Ringsaker

  Totalt 137 dyr er reddet ut av driftsbygningen som raste sammen i Åsmarka i Ringsaker i Hedmark mandag. Politiet bekrefter at det ikke er flere levende dyr i det sammenraste bygget. Redningsmannskapene har i natt avsluttet arbeidet på stedet.

 • Fjøs har kollapset i Åsmarka

  Taket til et fjøs med over 100 storfe har kollapset i Åsmarka i Ringsaker. Det er uklart hvor mange dyr som har overlevd. Det pågår evakuering av dyra.

  Kart Åsmarka