NRK Meny
Normal

Savnet mann funnet – var falsk melding til politiet

Dykkere og helikopter lette etter en mann som skulle ha falt i den flomstore elva Vigga i Brandbu på Hadeland i ettermiddag. Det viser seg at det var falsk alarm til politiet.

Leteaksjon i Vigga

LETTE ETTER MANN I ELVA: Alle nødetater rykket ut for å finne en mann som skulle ha falt i elva Vigga på Hadeland. Men vitnebeskrivelsen viste seg å være uriktig, og mannen er funnet i god behold.

Foto: Monica Tandstad Vannebo

Et vitne, som politiet anså som troverdig, fortalte at en mann hadde falt i vannet i elva Vigga i Brandbu på Hadeland torsdag ettermiddag. Vitnet forkalte politiet at han løp etter langs elevebredden, men mistet kontakten etter noen få meter.

Politimannskaper rykket umiddelbart etter meldingen ut og det ble satt i gang en leteaksjon langs elvebredden, i tillegg til at det ble satt inn dykkere og helikopter.

Nå sier operasjonsleder ved Vestoppland politidistrikt, Per Østring, at mannen er funnet, og at det kan virke som en falsk melding til politiet.

– Politiet fikk melding om at vitnet hadde sett en mann falle i elva. Det var det som utløste leteaksjon med alle ressurser og nødetater involvert. Vi etterforsker nå hvorfor og hvordan denne meldingen kunne komme på denne måten.

Det er uvanlig stor vannføring i elva nå på grunn av det kraftige regnværet de siste dagene.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND