NRK Meny
Normal

Savnet kvinne funnet i live

Letemannskaper har funnet kvinna som har vært savnet i Namnå. Kvinna forsvant fra en privatbolig i natt.

FUNNET: Mange deltok i letinga etter den savnede kvinna.

FUNNET: Mange deltok i letinga etter den savnede kvinna.

Foto: Arvid Torsgard / NRK

Den savnede ble funnet av et søkerlag rett etter klokka 13 i dag. Hun hadde da vært savnet siden i 4-tida sist natt. Da forsvant hun fra en fest i en privatbolig i Namnå.

Søkte i Namnå sentrum

Etter dette ble det gjort funn i terrenget som gjorde at politiet startet en leteaksjon. Søket ble konsentrert om Namnå sentrum, og letemannskaper fant kvinna ved Glomma.

– Det var en patrulje på ATV fra Norsk Folkehjelp som fant dama utpå et jorde, og hun trengte helt åpenbart og ønsket hjelp. Hun ble funnet i live og i god behold. Hun er fysisk uskadd, men blir nå tatt hånd om av helsevesenet, sier innsatsleder Håkon Brenna.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

LETEAKSJON AVBLÅST: Tidlig søndag ettermiddag ble kvinna funnet.

LETEAKSJON AVBLÅST: Tidlig søndag ettermiddag ble kvinna funnet.

Foto: Arvid Torsgard / NRK

På formiddagen i dag ble denne letingen utvidet med mannskaper fra brannvesen, Røde Kors, Norsk Folkehjelp og Norske Redningshunder.

Kvinna er ikke hjemmehørende i Solør, og det er noe av årsaken til at det ble lett såpass omfattende, sier politiet. Hun var følgelig ikke spesielt kjent i området.

Håkon Brenna har vært innsatsleder for leteaksjonen som starta i dag tidlig og ble avlsuttet i 13-tida søndag.

Innsatsleder Håkon Brenna om leteaksjonen.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Kritisk til felles barnevern

  Kommunestyret i Nordre Land sa i kveld ja til å utrede muligheten for å samarbeide med Gjøvik om barneverntjenesten.. Flere politikere argumenterte på kommunestyremøte tirsdag kveld for at nærheten til brukerne kan forsvinne ved en felles tjeneste.

  Kommunestyremøte i Nordre Land
  Foto: Line Fosser Vogt / NRK
 • Trafikkproblemer i Hunndalen

  I rundkjøringa mellom Fagernesveien og Raufossveien i Hunndalen, vest for Gjøvik, har det vært et trafikkuhell. I tillegg har et vogntog fått motorstopp. Dermed er det en del trafikale problemer i området, melder politiet. Bilberger er på veg.

 • Overvåkingskameraer tillatt

  Ringsaker Almenning har fått medhold fra Datatilsynet i at det er lov til å ha overvåkingskameraer i inn- og utkjøring i Natrudstilen, skriver Ringsaker Blad. Begrunnelsen er hærverk på bomkasser og å forebygge innbrudd i hus og hytter.