NRK Meny
Normal

Savnet kvinne funnet i god behold

Kvinnen i 70-årene, som var savnet fra Løbakk psykiatriske senter i Hamar, ringte selv til Løbakk og ba om å bli hentet. Hun var i et turområde og skal være i god behold.

Laster kart, vennligst vent...

Kvinnen gikk fra Løbakk psykiatriske senter på Ingeberg i Hamar kl. 8.30 i dag tidlig. Da hun ikke hadde kommet tilbake i 12-tiden, ble hun meldt savnet.

– Vi gjorde først ulike undersøkelser, men valgte så å sette i gang en større leteaksjon i 17-tiden, opplyser operasjonsleder hos politiet i Hedmark, Trond Sulen.

Fikk hjelp av annen turgåer

De konsentrerte letingen i Imerslundmarka, et skogsområde som kvinnen har gått mye tur i tidligere.

Og det var nettopp der hun var.

– Hun ringte selv til Løbakk like før klokka 18. Da hadde hun møtt en annen turgåer og fått låne telefonen. Så hun ringte og sa hun ville tilbake, forteller operasjonsleder Trond Sulen.

Kvinnen ble deretter hentet av en politipatrulje og kjørt tilbake til Løbakk. Hun var ikke så langt unna.

I god behold

Mannskaper fra Røde Kors, Norske Redningshunder og Norsk Folkehjelp ble kalt ut for å delta i leteaksjonen. Et politihelikopter var også på veg.

Men ikke lenge etter at leteaksjonen startet, ble altså kvinnen funnet, takket være at hun selv ringte.

– Hun har vært ute i hele dag, men skal være i god behold, sier Trond Sulen.

Kvinnen er hjemmehørende i Ringsaker, men for tiden bosatt på Løbakk psykiatriske senter.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Russen får ikke nyte medbrakt

  Helsedirektoratet presiserer at russen ikke kan nyte medbrakt alkohol på russetreff. Politidirektoratet har sendt ut nye retningslinjer, som skal sikre at reglene for alkoholbruk på offentlig sted blir håndheva likt i alle politidistrikt.

 • Bøverdalen uten mobildekning

  Telenors mobilabonnenter i Bøverdalen i Lom risikerer å bli uten telefon hele denne uka. Det skriver GD. En sender er ute av drift på grunn av nedising, men så lenge det ikke er snøscooterføre i fjellet er det ikke mulig for Telenors å ta seg inn til stasjonen.

 • Årsak til brann er ikke funnet

  Årsaken til den eksplosjonsartede brannen i gjenvinningsanlegget Metallco AS på Eina i Vestre Toten fredag er ikke funnet. To personer døde i brannen. Vi har etterforsket bredt i hele helga, i dag startet vi med tekniske undersøkelser, sier Siv Anita Opsahl, leder for etterforskningsseksjonen ved
  Gjøvik politistasjon.