NRK Meny
Normal

Satte fyr på telt med folk i

Politiet etterlyser mer vakthold etter fyll og bråk under helgas "Gatebil"-arrangement på Vålerbanen. Blant annet satte en person fyr på et 16-manns telt mens det var folk i teltet.

Gatebil er Skandinavias største treff for gate- og racingbiler. 17 000 mennesker deltok. Det er dobbelt så mange som i fjor.

12 personer ble innbragt av politiet, og det ble ilagt bøter for over 33.000 kroner.

- Politet fikk en travel helg med å ordne opp i bråk og uroligheter i forbindelse med arrangementet, forteller operasjonsleder Hans Engh.

Fyllekjøring og teltbrann

Fyllekjøring og racingbiler som kjørte utenfor området var blant det politiet måtte ta seg av. Politiet ble også tilkalt da en person satte fyr på et 16-manns telt mens det var folk i teltet. Til alt hell kom ingen til skade.

Arrangørene hadde fire politifolk og 5 vakter til å ta seg av vaktholdet om natta. Likevel måtte politiet sette inn forsterkninger fra Hamar.

Politiet mener derfor det må settes inn mer vakthold til neste år. Det har arrangørene foreløpig sagt nei til.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Ministeren legger ikke føringer

  Kommunalminister Jan Tore Sanner ønsker ikke å legge føringer for hvordan arbeidsplasser og funksjoner fordeles i Hedmark og Oppland når de to fylkene slås sammen. Forhandlingsutvalgene var i dag i møte med ministeren. – Ingen tvil om at vi har mange vanskelige oppgaver foran oss. Det vanskeligste er å fordele arbeidsplasser, sier fylkesråd i Hedmark, Aasa Gjestvang.

  En delegasjon fra Hedmark og Oppland på besøk hos kommunalminister Jan Tore Sanne
  Foto: Stein S. Schinstad / NRK
 • Palestinere mot Trump i Gjøvik

  Omlag 50 personer deltok i en markering i Gjøvik torsdag kveld mot Donald Trumps anerkjennelse av Jerusalem som Israels hovedstad. Palestinakomiteen i Oppland sto bak demonstrasjonen. De mener den norske regjeringa må gripe inn i fredsprosessen i området.

  Palestinademonstrasjon Gjøvik
  Foto: Mohammad Alkordi
 • Tre til sjekk etter trafikkulykke

  Tre personer er sendt til legevakt for en sjekk etter et trafikkuhell Moelv sentrum i ettermiddag. To biler var involvert i uhellet og trafikken dirigeres forbi stedet.