NRK Meny
Normal

Satt på gata i Frankrike

Franske myndigheter har ikke gitt familien Petrosian noe sted å bo i Paris. Det bekrefter familiens advokat Jan Erik Mellemberg.

Familien Petrosian ble sendt uta av Norge fredag. Foto: Jan Erik Helleren, NRK
Foto: Jan Erik Helleren / NRK

Småbarnsfamilien, som ble sendt ut av Norge fredag, har fått to avslag på asyl i Frankrike allerede. Men norske myndigheter valgte likevel å returnere dem til Paris under henvisning til Dublinkonvensjonen.

Amnesty International har protestert kraftig mot utsendelsen fordi de frykter at Frankrike vil returnere faren i familien tilbake til Armenia.

Forfølgelsesfare

Amnesty mener at faren da risikerer forfølgelse og fengsling. Amnesty har er også bekymret for de situasjonen til de tre barna, og for at familien skal bli splittet opp og sendt tilbake til henholdsvis Ukraina og Armenia dersom Frankrike utviser dem på nytt.

Les mer om saken her:

Asylfamilien kastet ut

Småbarnsfamilie kastes ut

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Stor økning for HINN

    Søkningen til Høgskolen i Innlandet øker med 12,75 % sammenlignet med i fjor. Det viser tallene fra Samordna opptak. 6932 søkere har ett av HINNs studier øverst på sine prioriteringslister i det samordna opptaket. Det er nesten 800 flere enn i fjor.

  • Elever holdes inne pga forurensning

    Elever med luftveisproblemer holdes i dag inne på Hammartun barne- og ungdomsskole, fordi det i rushtimene er høy grad av luftforurensning i Lillehammer sentrum. Det melder GD.

  • Varmegang på rådhuset i Gjøvik

    Arbeid på taket av rådhuset i Gjøvik har medført varmegang, men ingen brann. Nødetatene har vært på stedet. Ingen er skadd, melder politiet.