NRK Meny
Normal

Sang 100 julesanger på 10 timer

RAUFOSS (NRK): 5. desember ble det sunget 100 julesanger på 10 timer for kreftforskning i Raufoss kirke. Se hele konserten her!

Tenn lys
Foto: Lars Bilit Hagen / NRK

Julesangmaratonet ble åpnet med O holy night fremført av arrangør og hjernen bak, Heidi Harriet, sammen med Stine Mari Langstrand og Zelma.

– Det er veldig godt å være i gang, man slapper litt mer av. Men det er fortsatt mye å tenke på, når jeg er arrangør og samtidig skal synge selv, sa Harriet etter den første av de ti timene hadde gått.

SE DELER AV KONSERTEN:

Det ble fremført 100 julesanger over 10 timer i Raufoss kirke. Her er sangene fra første time.
Det ble fremført 100 julesanger over 10 timer i Raufoss kirke . Har er sangene fra andre time.
Det ble fremført 100 julesanger på 10 timer i Raufoss kirke. Her er sangene fra tredje time.
Det ble fremført 100 julesanger på 10 timer i Raufoss kirke. Her er sangene fra fjerde time.
Det ble fremført 100 julesanger over 10 timer i Raufoss kirke. Her er sangene fra femte time.
Det ble fremført 100 julesanger på 10 timer i Raufoss kirke. Her er sangene fra sjette time.
Det ble fremført 100 julesanger over 10 timer i Raufoss kirke. Her er sangene fra sjuende time.
Det ble fremført 100 julesanger over 10 timer i Raufoss kirke. Her er sangene fra den åttende timen.
Det ble fremført 100 julesanger over 10 timer i Raufoss kirke. Her er sangene fra den niende timen.
Det ble fremført 100 julesanger over 10 timer i Raufoss kirke. Her er sangene fra den tiende timen.

– Det har gått over all forventning så langt, alt går så smidig og folk gir bare positive tilbakemeldinger, sa medarrangør Monica Rylander like etter at man var halvveis.

Syngingen gikk litt raskere enn forventa, noe som er ført til at pausene har blitt litt lenger. Dermed gikk også kaffe- og grøtsalget unna.

Det hele ble avsluttet med at et stort, sammensatt sang Deilig er jorden til kirkepublikummet, som sto på beina gjennom hele siste sang.

Gå til forsiden

100 julesanger - 10 timer

Tenn lys

100 julesanger - 10 timer

12 bilder

  Full kirke

  Raufoss kirke har gjennom store deler av dagen vært full av mennesker, store og små har kommet og sett på de mange artistene og korene.

  Det har i tillegg vært stor giverglede blant tilskuerene. Fire fulle bøsser har måttet bli byttet ut. Inntekten går til kreftforskning.

  Distriktsjef for Kreftforeningen, Berit Jevnaker, holdt en tale i starten av konserten, hvor hun ga uttrykk for gleden ved et slik arrangement.

  – At dette arrangementet havnet på samme dag som den internasjonale frivillighetsdagen er veldig passende. Det er flott å se hvor mange frivillige som stiller opp i dag, til støtte for kreftforskning, sa Jevnaker.

  Det er Monica Rylander og Heidi Harriet i Heidishow som står bak arrangementet. Maratonkonserten er inspirert av sakte-TV-suksessen «Salmeboka minutt for minutt» på NRK, men på lørdag er det ikke bare salmer, men også julesanger, som skal synges i Raufoss kirke.

  Arrangører av 100 julesanger på 10 timer

  SPENTE: Arrangørene Monica Rylander og Heidi Harriet er spente, men gleder seg til ti timer med julesang.

  Foto: Lars Bilit Hagen / NRK

  10 timer julesang

  11 kor, ca 30 solister, og i alt rundt 200 mennesker stilte frivillig opp for å synge, spille eller selge grøt.

  – Vi håpte på full kirke, og det ble det. Vi tror det blir veldig fint når kirken blir ferdig innredet. Sangtekstene vil stå på veggene, slik at publikum kan følge med, og kanskje synge med, sier jentene.

  100 julesanger for kreftforskning

  BIDRAR: Arrangørene Monica Rylander og Heidi Harriet, artist Benedikte Narum og kirkeorganist Kolbjørn Teien er alle klare for å gjøre en innsats til støtte for kreftforskning.

  Foto: Lars Bilit Hagen / NRK

  Fra Musevisa til Nordnorsk julesalme

  Det er stor variasjon i sangene som ble fremført på lørdag. Det ble både barnemusikk, og noe for de mer voksne. I tillegg ble det både engelske og norske julesanger i tradisjonelle og moderne toner.

  Blant sangene som ble fremført lørdag er:

  • O holy night
  • Musevisa
  • Home for Christmas
  • Bjelleklang
  • Julekveldsvisa
  • Let it snow
  • Himmel på jord
  • Nordnorsk julesalme
  • Winter wonderland
  • En stjerne skinner i natt
  • Glade jul
  • Deilig er jorden

  Inntekter går til forskning

  Kreftforeningen er samarbeidspartner for julekonserten. Inntekter fra salg og kollekten gikk til kreftforskning. Distriktssjef Berit Jevnaker i Kreftforeningen i Hedmark og Oppland er glad for tiltak som dette.

  – Det er utrolig viktig. En stor del av midlene som går til kreftforskning er gitt gjennom gaver, og at noen gjør en slik innsats og lager en innsamlingskonsert som dette er flott, sier Jevnaker. Årlig deler Kreftforeningen ut over 200 millioner til kreftrelatert forskning.

  Det blir bare viktigere og viktigere å sette fokus på temaet. Alle kjenner noen som er berørt av sykdommen.

  Heidi Harriet Jørgensen

  Personlig berørt

  For Heidi Harriet har arrangementet blitt enda mer personlig med årene. I 2007 samarbeidet hun for første gang Kreftforeningen om en julekonsert. Da satt faren til Heidi Harriet blant publikum. To uker senere fikk han påvist kreft, og den neste julekonserten gikk uten Heidi Harriets far.

  – Det blir bare viktigere og viktigere å sette fokus på temaet. Alle kjenner noen som er berørt av sykdommen, sier Heidi Harriet.

  Benedikte Narum Jenssen er en av artistene som var å se i Raufoss kirke på lørdag, og hun sa også at formålet var en av grunnene til at hun sa ja til å bidra.

  – Kreft er en forferdelig sykdom og rammer utrolig mange, og jeg kjenner mange som har hatt sykdommen i familien sin. Jeg vil være med og bidra på konserten slik at det kan forskes mer på kreft, sa Narum Jenssen.

  SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Behov for mer flom- og rassikring

   Det er behov for 2,5 milliarder kroner til flom- og rassikring i til sammen 70 norske kommuner, fastslår Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE), melder TV 2.

   Helikopterbilde flom
   Foto: Vibecke Wold Haagensen / NRK
  • Kongsvinger snudde og vant

   Storhamars ishockeygutter slo Stjernen 5-2 i kveld. Mens Kongsvinger tok seieren på sudden death i oppgjøret mot Manglerud Star, etter at de lå under 3-0 etter andre periode.

  • Storhamar leder før siste periode

   Storhamar leder 3-1 før siste periode i hockeyoppgjøret mot Stjernen. Kongsvinger derimot ligger under 3-0 hjemme mot Manglerud Star på hjemmebane. Siste periode i kampene begynner straks.