NRK Meny
Normal

Sandbuløkken stoppet Fredrikstad

Keeper Yngve Sandbuløkken var hovedgrunnen til at Nybergsund klarte ett poeng mot Fredrikstad onsdag kveld.

Nybergsund-keeper Yngve Sandbuløkken

Nybergsunds keeper Yngve Sandbuløkken spilte sin beste kamp noensinne.

Foto: Cecilie Lund / NRK

Det endte nemlig 0-0 mellom Nybergsund og Fredrikstad etter kampen på Nybergsund stadion.

Det ble en kamp med mange store målsjanser, hvor en mesterlig keeper ved navn Yngve Sandbuløkken sto frem som Sundets store redningsmann og Fredrikstads største skrekk.

Fredrikstad ble desperate

Fredrikstad og deres trener, Tom Freddy Aune, var utrolig skuffet over kveldens resultat, da klubben igjen gikk på en uavgjort mot et lag de egentlig skulle utkonkurrert.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Fredrikstad-trener Tom Freddy Aune

Fredrikstad-trener, Tom Freddy Aune, var ikke fornøyd etter kampen.

Foto: Cecilie Lund / NRK

– Dette er absolutt en stor skuffelse for oss, dette var en kamp vi skulle vunnet, om marginene var på vår side.

Dette er det Fredrikstads tredje uavgjort, og en kamp hvor laget hadde mange store sjanser, men ingen mål.

– Spillermessig så er vi utrolig bra, men vi greier ikke sette sjansene. Og vi vet at om vi ikke scorer de første 60 minuttene har det lett for å gå feil. Vi ble desperate etter mål, og stressa oss fremover der vi egentlig skulle holdt hodet kaldt. Det er små marginer innen fotball, og denne gangen var de mot oss, sier Aune.

– Vi er absolutt ikke fornøyd med kun ett poeng.

Feiret med burger

En mann som derimot var strålende fornøyd med dette resultatet var keeper for Nybergsund, Yngve Sandbuløkken. Han spilte sin livs beste kamp, og hadde flere matchvinnerredninger.

– Det var kanskje opptil fire store redninger der, og ved hver anledning var jeg sikker på at ballen skulle gå inn. Man tenker ikke når redninga skjer, og man oppfatter nesten ikke hva som blir resultatet. Den 2. redningen i 1.omgang tror jeg er tidenes redning. Fra meg selvfølgelig.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Nybergsund-trener Ola Brenden

Trener Ola Brenden lovpriset keeper Sandbuløkken etter kampen.

Foto: Cecilie Lund / NRK

Legger Sandbuløkken til, og viser at egoet ikke er større enn hva som kler en superkeeper, som er 187 på strømpelesten, men som måtte ha vært minst 190 under redningsøyeblikket.

– Jeg får fingertuppen på ballen og er sikker på at den går inn, men så skrur den like utenfor stolpen. Det er det verdt å feire, med burger i kveld.

Spøker keeperen som har gleder seg over fornyet tillit i klubben, etter å ha vært nærmest benksliter i 4 år. Etter han skadet akillesen for flere år siden, har han kun hatt små innhopp i kampene.

Brenden lovpriser keeperen sin

- Sandbuløkken er strålende! 9,5 poeng av 10, grunnet noen få dårlige utspark bare. Han er helt fantastisk på å redde skudd, og jeg vet han har enda mer å gå på. Prestasjonene hans i kveld er hans egen fulle fortjeneste etter eget initiativ, sier trener for Nybergsund, Ola Brenden.

Han legger til at generelt sett er laget nødt til å sette sjansene de får når de møter store lag, men dette negative punktet overskygges helt av Sandbuløkkens prestasjoner.

– Han er en fantastisk keeper, og det er veldig godt å holde 0’en etter de tidligere kampene, sier treneren og henviser til 4 og 5 baklengsmål i de nylige kampene.