NRK Meny
Normal

Samlet Høyre enige om ulveforlik

Hedmark Høyre er blitt hørt i eget parti. Et unisont Høyre skal søndag ha gitt sine regjeringsmedlemmer klar beskjed om at ulveforliket skal gjennomføres.

Representanter fra Hedmark Høyre møter statsminister og miljøvernminister.

BLE HØRT: Hedmark Høyre mener de nå har fått full støtte i et samlet parti om at ulveforliket skal gjennomføres. Her fra et møte hedmarkspolitikerne hadde med statsministeren 3. januar. Fra venstre varaordfører i Hamar Knut Fangberget, fylkessekretær Randi Wetterhus Krogstad, stortingsrepresentant Gunnar Gundersen, førstekandidat fra Hedmark Høyre og Unge Høyre-leder Kristian Tonning Riise og fylkesleder Lise Berger Svenkerud

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

– Jeg må si at jeg er glad og lettet over at et samlet parti har gitt en så tydelig beskjed!

Slik oppsummerer Hedmark Høyres toppkandidat foran det kommende stortingsvalget, Kristian Tonning Riise, søndagens felleskonferanse i Høyre. I det årlige møtet mellom partiets sentralstyre, stortingspolitikere og regjeringsapparat fikk både statsminister Erna Solberg og klima- og miljøvernminister Vidar Helgesen tydelig beskjed fra et samlet parti: Ulveforliket må gjennomføres!

Ikke bare distriktsopprør

Tonning Riise sier Hedmark Høyre er blitt hørt, og at det som enkelte medier har kalt et distriktsopprør nå er å regne som et unisont krav fra hele partiet.

– Det er et halt samlet parti i dag som har gitt en entydig beskjed til regjeringen om at ulveforliket gjelder og at ulveforliket skal gjennomføres. Så regjeringen har fått en klar marsjordre nå om at nå skal alle steiner snus for å gjennomføre det, sier Tonning Riise.

Får noen dager

Unge Høyre-lederen fra Stange mener det nå blir viktig å gi regjeringen arbeidsro i noen dager, slik at de kan finne ut av hva som er den beste løsningen.

– Men det er i hvert fall ingen tvil lenger om hva som er beskjeden fra et samlet parti: Det er at ulveforliket ikke er veiledende, det skal gjennomføres!

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Thoresen tilbake til Russland

  Ishockeyspiller Patrick Thoresen drar tilbake til Russland for å spille resten av sesongen for sin gamle klubb SKA St. Petersburg. Han har vært tilbake i Storhamar bare et halvt år, men ifølge kontrakten kan han forlate klubben fra 1. desember.

  Patrick Thoresen
  Foto: Morten Stenberg / NRK
 • Vestre Toten savner maskinskatten

  Industrikommunene beklager at budsjettforliket nå fører til at maskinskatten forsvinner. For Vestre Toten kommune innebærer det et årlig inntektstap på nær fem millioner kroner. Men - for Nammo-konsernet betyr det lavere utgifter og nyinvesteringer.

  Flagg og logo for Nammo på Raufoss
  Foto: Arne Sørnes / NRK
 • Behov for flere lærere

  Lærernormen som nå blir innført gjør at Hamar får behov for 20 nye lærerårsverk, mens Lillehammer får behov for 17. Normen det ble enighet om i statsbudsjettet innebærer at det ikke skal være mer enn 15 elever per lærer.