NRK Meny
Normal

Samlet Høyre enige om ulveforlik

Hedmark Høyre er blitt hørt i eget parti. Et unisont Høyre skal søndag ha gitt sine regjeringsmedlemmer klar beskjed om at ulveforliket skal gjennomføres.

Representanter fra Hedmark Høyre møter statsminister og miljøvernminister.

BLE HØRT: Hedmark Høyre mener de nå har fått full støtte i et samlet parti om at ulveforliket skal gjennomføres. Her fra et møte hedmarkspolitikerne hadde med statsministeren 3. januar. Fra venstre varaordfører i Hamar Knut Fangberget, fylkessekretær Randi Wetterhus Krogstad, stortingsrepresentant Gunnar Gundersen, førstekandidat fra Hedmark Høyre og Unge Høyre-leder Kristian Tonning Riise og fylkesleder Lise Berger Svenkerud

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

– Jeg må si at jeg er glad og lettet over at et samlet parti har gitt en så tydelig beskjed!

Slik oppsummerer Hedmark Høyres toppkandidat foran det kommende stortingsvalget, Kristian Tonning Riise, søndagens felleskonferanse i Høyre. I det årlige møtet mellom partiets sentralstyre, stortingspolitikere og regjeringsapparat fikk både statsminister Erna Solberg og klima- og miljøvernminister Vidar Helgesen tydelig beskjed fra et samlet parti: Ulveforliket må gjennomføres!

Ikke bare distriktsopprør

Tonning Riise sier Hedmark Høyre er blitt hørt, og at det som enkelte medier har kalt et distriktsopprør nå er å regne som et unisont krav fra hele partiet.

– Det er et halt samlet parti i dag som har gitt en entydig beskjed til regjeringen om at ulveforliket gjelder og at ulveforliket skal gjennomføres. Så regjeringen har fått en klar marsjordre nå om at nå skal alle steiner snus for å gjennomføre det, sier Tonning Riise.

Får noen dager

Unge Høyre-lederen fra Stange mener det nå blir viktig å gi regjeringen arbeidsro i noen dager, slik at de kan finne ut av hva som er den beste løsningen.

– Men det er i hvert fall ingen tvil lenger om hva som er beskjeden fra et samlet parti: Det er at ulveforliket ikke er veiledende, det skal gjennomføres!

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Vil felle flere ulver

  Rovviltnemda i Hedmark ber om at de gjenværende ulvene i Julussa- og Osdalsreviret blir tatt ut. Leder i nemda, Arnfinn Nergård, sier at selv om kvoten på 16 dyr er felt og jakta foreløpig stoppet, så innebærer departementets vedtak at begge flokkene skal tas ut.
  Og ifølge SNO er det i hvert fall to ulver igjen - en i hvert av revirene.

 • Bil av vegen i Åsnes

  En bil har kjørt av vegen på riksvei 2 ved Kløftbrua i Åsnes. Nødetatene er på stedet og sjåføren blir undersøkt av helsepersonell. Uhellet skjedde like før klokka ni i dag.

 • Suksess for Gjøvik-bedrift

  Gjøvik-bedriften Øveraasen, som leverer snøryddingsutstyr til flyplasser i hele verden går mot et rekordår med en omsetning på 500 millioner kroner. De har doblet antall ansatte til 125 på et og et halvt år.