NRK Meny
Normal

Salsa på Innlandsscenen

Det ble latinrytmer da salsabandet Los Gjøvikanos kom til Innlandsscenen.

Los Gjøvikanos spiller på Innlandsscenen på NRK i Lillehammer.

Los Gjøvikanos med vokalist Oscar Olano.

Los Gjøvikanos startet i 2010 som en lokal duo i Gjøvik av Gerardo de la Riva og Oscar Olano for å synge store hits fra Spania og Latin-Amerika. Bandet og sjangeromfang har økt gradvis.

– Nå er vi en sekstett som spiller alt fra intime akustiske boleros til Santana-aktig rock, salsa og reggae, med fokus på festlig, varm og dansbar musikk på spansk, sier bassist Uri Salam fra Barcelona.

Internasjonalt på Gjøvik

Los Gjøvikanos er et veldig internasjonalt band. Oscar Olano (vokal/gitar) kommer fra El Salvador, Gerardo de la Riva (vokal/gitar) kommer fra Chile, Uri Sala (vokal/bass) kommer fra Barcelona i Spania. Det hjemlige alibiet er Øyvind Selmer Hoelsveen (piano/trompet/akkordion/vokal) fra Bøverbru, Simen Strand (trommer) fra Biri og Arne Mollestad (slagverk/vokal) fra Lillesand.

– På Innlandsscenen spilte vi låter fra Spania og Cuba, sier Sala.

Det er mye følelser i salsamusikk.

– Det er kjærlighet, lengten etter kjærlighet, tapt kjærlighet, og fest, sier Gerardo.

Direkte på nett-tv kl. 15 og «Ukas artist» på P1

Nytt i høst er at konsertene på Innlandsscenen ikke går samtidig direkte på P1. Vi deler i stedet opp livekonserten med en låt onsdag, en torsdag og en fredag, og kaller musikerne «Ukas artist».

Du kan se konserten direkte på nett-tv på nrk.no/ho kl. 1500. Musikerne blir også presentert i NRKs ettermiddagsending onsdag ca. kl. 1620.

Vil du opptre på Innlandsscenen?

Er du musiker fra Hedmark eller Oppland og har et band eller driver på alene, så kan du spille på Innlandsscenen. Vi har små konserter direkte på nett-tv hver onsdag kl. 1500.

Send en e-post til: stein.schinstad@nrk.no

Se musikkvideoene fra Innlandsscenen: Innlandsscenen på Youtube

Se alle konsertene på Innlandsscenen: Konsertene på Innlandsscenen

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Snøskred rammet seter

    Snøskred har totalødelagt to av tre hus på ei seter i Vestre Slidre i Valdres, skriver OA. Skredet fra Nøsakampen har truffet og ødelagt både fjøset og det nyeste stølshuset. Kjentfolk i området varsler nå om stor snøskredfare fra Gilafjellet.

  • Ny bank i Innlandet

    For første gang siden 1923 åpner en ny bank i Innlandet i dag. Næringsbanken er en ny bank, med vel 200 millioner kroner i egenkapital. Pengene er samlet inn i innlandsfylkene. Fylkesmann Sigbjørn Johnsen står for åpningen i Moelv klokka 10.

  • Brann i Storgata

    Det brenner i en garasje sør i Storgata i Lillehammer. Brannvesenet er i gang med slukking og har kontroll på brannen, ifølge politiet. Det skal ikke være fare for spredning, men fem personer i nabohuset måtte gå ut på grunn av røyk fra brannen.