NRK Meny
Normal

Salsa på Innlandsscenen

Det ble latinrytmer da salsabandet Los Gjøvikanos kom til Innlandsscenen.

Los Gjøvikanos spiller på Innlandsscenen på NRK i Lillehammer.

Los Gjøvikanos med vokalist Oscar Olano.

Los Gjøvikanos startet i 2010 som en lokal duo i Gjøvik av Gerardo de la Riva og Oscar Olano for å synge store hits fra Spania og Latin-Amerika. Bandet og sjangeromfang har økt gradvis.

– Nå er vi en sekstett som spiller alt fra intime akustiske boleros til Santana-aktig rock, salsa og reggae, med fokus på festlig, varm og dansbar musikk på spansk, sier bassist Uri Salam fra Barcelona.

Internasjonalt på Gjøvik

Los Gjøvikanos er et veldig internasjonalt band. Oscar Olano (vokal/gitar) kommer fra El Salvador, Gerardo de la Riva (vokal/gitar) kommer fra Chile, Uri Sala (vokal/bass) kommer fra Barcelona i Spania. Det hjemlige alibiet er Øyvind Selmer Hoelsveen (piano/trompet/akkordion/vokal) fra Bøverbru, Simen Strand (trommer) fra Biri og Arne Mollestad (slagverk/vokal) fra Lillesand.

– På Innlandsscenen spilte vi låter fra Spania og Cuba, sier Sala.

Det er mye følelser i salsamusikk.

– Det er kjærlighet, lengten etter kjærlighet, tapt kjærlighet, og fest, sier Gerardo.

Direkte på nett-tv kl. 15 og «Ukas artist» på P1

Nytt i høst er at konsertene på Innlandsscenen ikke går samtidig direkte på P1. Vi deler i stedet opp livekonserten med en låt onsdag, en torsdag og en fredag, og kaller musikerne «Ukas artist».

Du kan se konserten direkte på nett-tv på nrk.no/ho kl. 1500. Musikerne blir også presentert i NRKs ettermiddagsending onsdag ca. kl. 1620.

Vil du opptre på Innlandsscenen?

Er du musiker fra Hedmark eller Oppland og har et band eller driver på alene, så kan du spille på Innlandsscenen. Vi har små konserter direkte på nett-tv hver onsdag kl. 1500.

Send en e-post til: stein.schinstad@nrk.no

Se musikkvideoene fra Innlandsscenen: Innlandsscenen på Youtube

Se alle konsertene på Innlandsscenen: Konsertene på Innlandsscenen

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Tysk bokpris til Åsne Seierstad

  Journalisten og forfatteren Åsne Seierstad, får en høyhengende, tysk bokpris.Hun får prisen Leipzig Book Award for European Understanding 2018, for boka "En av oss". Det er historia om mannen som utførte terrorhandlingen her i landet 22.juli 2011.

  Åsne Seierstad
  Foto: Hilde Bjørnskau / NRK
 • Nysatsing rullator-produksjon

  Bedriften Topro Industri i Gjøvik får 50 millioner kroner i ny kapital. Det skjer for å styrke produksjonen av rullatorer på det internasjonale markedet. Topro Industri har 150 ansatte. Selskapet er av Europas ledende produsenter av rullatorer.

  Produksjon av rullatorer på Topro Industri
  Foto: OA.no
 • Flere barnefamilier trenger hjelp

  Flere barnefamilier trenger hjelp mot jul, ifølge Hedmark Røde Kors. Organisasjonen har god respons på sitt ønske-juletre på CC stadion i Hamar. Her henges ønskelister fra barn i familier med dårlig råd. Folk kjøper gavene, som fordeles av Røde Kors.

  ØNSKE-JULETRE; på CC Stadion i Hamar har Røde Kors satt opp juletre,der barn henger opp ønske-lapper
  Foto: Frode Meskau / NRK