Salget av fjellhytter har tatt helt av

Eiendomsmeglere melder om formidabel pågang av folk som vil kjøpe hytte på fjellet. Siden februar i fjor har det blitt solgt nesten 3200 fjellhytter.

Hyttefelt på Beitostølen med utsikt mot snødekte fjell

FOLK VIL HA HYTTER I FJELLET: Eiendomsmeglere i fjelldestinasjonene i Hedmark og Oppland melder om en formidabel pågang fra folk som ønsker å kjøpe seg hytte på fjellet.

Foto: Sigrid Havig Berge / NRK

Spesielt i de største destinasjonene i Hedmark og Oppland har eiendomsmeglere opplevd at interessen for fritidsbolig i fjellheimen har økt det siste året.

Her har salgsøkningen har vært på mellom 22 og 40 prosent i vintersesongen i år, sammenlignet med i fjor.

Hyttene i fjellheimen er ekstra populære siden de stort sett kan brukes hele året, mens hytter ved kysten har en mer begrenset bruksperiode.

Les mer:

Lav rente

På Beitostølen i Valdres viser daglig leder i Privatmegleren Valdres, Olav Qvale, frem flere av de mange fjellhyttene som han har solgt i løpet av vinteren. Den siste ble lagt ut for salg i påsken, og ble solgt etter en snau uke.

Firmaet hans har opplevd en salgsøkning fra 19 til 42 fritidsboliger, altså hele 121 prosent, mellom nyttår og påske sammenlignet med samme periode i fjor.

– Jeg tror det er en kombinasjon av lav rente og positivitet i hyttemarkedet generelt, sier Qvale.

Olav Qvale med rødmalt trehytte i bakgrunnen

SOLGT RETT ETTER PÅSKE: Daglig leder i Privatmegleren Valdres, Olav Qvale, sier hytta i bakgrunnen ble lagt ut for salg i påsken. Allerede denne uka ble den solgt.

Foto: Sigrid Havig Berge / NRK

Det er ikke bare på Beitostølen man finner ivrige hyttehandlere. Eiendomsmeglere på Hafjell, Sjusjøen, Nordseter, Skeikampen, Vaset, Aurdalsåsen og Trysil melder også om en formidabel pågang.

Komfort og beliggenhet

Kjøperne er ute etter det fleste hyttetypene i alle prisklasser så lenge de har en viss komfort. Beliggenheten er også viktig.

– Hyttene med god beliggenhet i Trysilfjellet omsettes raskt på markedet i dag. Spesielt de som ligger i prisklassene som er spiselige for mange, sier eiendomsmegler Stein Olav Engebakken i Eiendomsmegler 1 på Trysil.

Administrerende direktør i Eiendom Norge, Christian Dreyer, mener dette er et tegn på at nordmenn flest ser lyst på sin egen økonomi.

– Dagens lave rentenivå gjør at mange opplever at de kan kjøpe hytte og bære de låneforpliktelsene det medfører, og derfor handler de nå, sier Dreyer.

Nye hytteprosjekt

Hyttefelt på Beitostølen

BELIGGENHET OG KOMFORT: Hyttemeglere sier kjøpere er ute etter hytter i alle prisklasser så lenge de har en viss komfort og god beliggenhet.

Foto: Sigrid Havig Berge / NRK

På Beitostølen er nye hytteprosjekt allerede i gang. Det par siste årene har det vært til dels vanskelig å omsette hytter som ennå ikke er oppført. Men også der opplever meglerne en endring.

– Vi la ut et nytt hytteprosjekt for noen uker siden, og allerede åpningsdagen solgte vi fire hytter. Det gir oss et godt tegn på at vi har truffet med tanke på utformingen av hyttene og at markedet er mer på banen, sier Qvale.

Les mer: