NRK Meny
Normal

Fire uker i retten for Øygard

I begynnelsen av oktober må ordfører i Vågå, Rune Øygard, møte i retten tiltalt for seksuell omgang med ei mindreårig jente.

Video Vågå-ordfører tiltalt for seksuelle overgrep

Ordfører i Vågå, Rune Øygard er tiltalt for seksuell omgang med ei mindreårig jente gjennom flere år. selv stiller han seg uforstående til tiltalen.

Foto: Nyhetsspiller

Det er satt av fire uker i Sør-Gudbrandsdal tingrett til å behandle saken mot ordfører i Vågå, Rune Øygard. Grunnene til at saken går i Lillehammer er at det er for nære bånd mellom de berørte i saken og Nord-Gudbrandsdal tingrett.

– Dette er håndtert på en meget ryddig måte, sier statsadvokat Torbjørn Klundseter til GD.no.

Saken er i utgangspunktet satt opp til å starte 8. oktober, men kan bli utsatt noen dager på grunn av at en av advokatene kan bli opptatt med en annen sak.

Nekter skyld

Det var like etter at han i fjor høst ble gjenvalgt som ordfører i Vågå at saken mot Øygard startet. Han ble anmeldt av foreldrene til jenta, som han i flere år har hatt et nært forhold til.

Ifølge tiltalen fant overgrepene sted i tidsrommet fra 20. oktober 2009 til torsdag 1. september 2011. Overgrepene skal ha funnet sted både hjemme hos Øygard, på hans hytter og på flere hoteller.

Øygard har hele tiden nektet skyld for overgrepene.

Risikerer 15 år

Statsadvokat Thorbjørn Klundseter sier det er en alvorlig tiltale.

– Totalt er strafferammen 15 års fengsel, sier han.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Hotell vant gjev pris

  Festningshotellet i Kongsvinger vant i kveld «Historic Hotel Castle Award». Prisen ble delt ut på et slott i Dublin. – Dette er helt fantastisk moro, sier Monica Grønvoll Aaen, direktør ved Festningshotellet i Kongsvinger til NRK.

 • Nominert til årets ildsjel

  Evelyn Veisten, leder i Østre Toten helselag, er en av fem nominerte til prisen "årets ildsjel" under Idrettsgallaen i januar. I dag fikk hun den overraskende nyheten, og ble naturlig nok svært stolt og glad! TV-titterne og en jury skal stemme frem vinneren.

  Evelyn Veisten
  Foto: Anne Næsheim / NRK
 • Oppdatering trafikkulykke Fv26

  To personer var involvert i trafikkulykken på Tolga, begge er uskadd. Det er noen materielle skader på bilen. Trafikken går som normalt.