Fire uker i retten for Øygard

I begynnelsen av oktober må ordfører i Vågå, Rune Øygard, møte i retten tiltalt for seksuell omgang med ei mindreårig jente.

Video Vågå-ordfører tiltalt for seksuelle overgrep

Ordfører i Vågå, Rune Øygard er tiltalt for seksuell omgang med ei mindreårig jente gjennom flere år. selv stiller han seg uforstående til tiltalen.

Foto: Nyhetsspiller

Det er satt av fire uker i Sør-Gudbrandsdal tingrett til å behandle saken mot ordfører i Vågå, Rune Øygard. Grunnene til at saken går i Lillehammer er at det er for nære bånd mellom de berørte i saken og Nord-Gudbrandsdal tingrett.

– Dette er håndtert på en meget ryddig måte, sier statsadvokat Torbjørn Klundseter til GD.no.

Saken er i utgangspunktet satt opp til å starte 8. oktober, men kan bli utsatt noen dager på grunn av at en av advokatene kan bli opptatt med en annen sak.

Nekter skyld

Det var like etter at han i fjor høst ble gjenvalgt som ordfører i Vågå at saken mot Øygard startet. Han ble anmeldt av foreldrene til jenta, som han i flere år har hatt et nært forhold til.

Ifølge tiltalen fant overgrepene sted i tidsrommet fra 20. oktober 2009 til torsdag 1. september 2011. Overgrepene skal ha funnet sted både hjemme hos Øygard, på hans hytter og på flere hoteller.

Øygard har hele tiden nektet skyld for overgrepene.

Risikerer 15 år

Statsadvokat Thorbjørn Klundseter sier det er en alvorlig tiltale.

– Totalt er strafferammen 15 års fengsel, sier han.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Med fakler for Farida

  Mellom 200 og 300 personer møtte opp i et fakkeltog på Dokka i kveld til støtte for den afghanske jenta Farida og familien hennes som ble kastet ut av landet i februar i fjor. I november konkluderte Oslo tingrett med at utkastelsesvedtaket gjort av Utlendingsnemnda var ugyldig, men UNE anket saken, og tirsdag kommer saken opp for lagmannsretten.

  Fakkeltog for Farida
  Foto: Anne Kari Løberg / NRK
 • Utnyttet prostituerte

  Aktor Iris Storås la ned påstand om fengsel mellom 8 år, og 2 år og 2 måneder for fire personer fra Bulgaria tiltalt for å ha utnyttet kvinner til prostitusjon. Kvinnene hadde tilhold i et hus sør i Hedmark og ble fraktet til Oslo der de prostituerte seg på gata. Ifølge kvinnene tok de tiltalte i saken det meste av pengene de tjente.

  Iris Storås
  Foto: Linda Vespestad / NRK