Så kvinnen ble kasta av bilen

- Jeg så kvinnen ble kasta av bilen og gikk kast i kast bortover vegen, forteller øyenvitne Ivar Holth om bildrapet i Kongsvinger lørdag.

Så kvinnen ble slengt av bilen

Ivar Holth var øyenvitne til bildrapet i Kongsvinger

Foto: NRK

Det var den 46 år gamle Lise-May Varild fra Kongsvinger som ble drept da hun forsøkte å stanse en mann som stjal bilen hennes i Kongsvinger sentrum lørdag.

Trodde det var ei dukke

Ivar Holth var ute på joggetur på vegen opp til Festningen i Kongsvinger lørdag da han hørte det kom en bil komme i en vannvittig fart oppover vegen.

-Da jeg snudde meg så jeg det jeg først trodde var ei dukke som gikk kast i kast i motgående kjørefelt ti meter unna meg, forteller Holth. Bilen bare fortsatte videre mens kvinnen ble liggende igjen livløs i vegbanen.

Han sprang bort til den hardt skadde kvinnen. En kvinnelig sykepleier kom nesten samtidig og sammen fikk de lagt kvinnen i stabilt sideleie og ringt ambulanse.

Den skadde kvinnen i 40-årene hadde da puls, men de fikk ikke kontakt med henne. Kvinnen omkom av skadene.

Helt forferdelig tragedie

- Jeg skulle betalt mye for å slippe å oppleve dette, sier Ivar Holt om tragedien i Kongsvinger. Han hadde ingen mulighet til å se hvem som kjørte bilen fordi den kom i så stor fart.

Kvinnen ble drept da hun forsøkte å stanse mannen fra å stjele bilen hennes. Hun havnet på panseret at bilen som kjørte i full fart videre. Kvinnen ble slengt av bilen etter noen hundre meter.

Bilen ble funnet i et skogholt i Sør-Odal lørdag kveld. Søndag morgen ved 9.30-årene ble 24-åringen som politiet mener kjørte bilen ble pågrepet i Sør-Odal. Det skjedde uten dramatikk.

Mannen var da på besøk hos bekjente som ikke har noe med saken å gjøre.

Skal avhøres

24-åringen som er sikta for uaktsomt drap er ikke avhørt enda, men blir avhørt når det er oppnevnt en forsvarer for han. Han blir fremstilt for varetektsfengsling mandag.

Den sikta mannen er kjent av politiet fra før. Han skal tilhøre et kriminelt rusmiljø i Kongsvinger-distriktet.

Kongsvinger-kvinnens bil, en Audi A6

Kongsvinger-kvinnens bil, en Audi A6

Foto: Runar Henriksen Jørstad / NRK