NRK Meny
Normal

Snøen skapte trafikktrøbbel

10-15 centimeter med nysnø skaper problemer for trafikantene på E6 på Dovrefjell.

10-15 centimeter med nysnø skaper problemer for trafikantene på E6 på Dovrefjell.

Det første snøfallet kommer alltid som en overraskelse. Statens vegvesen måtte ut og brøyte på E6 i natt, og vegvesenet opplyste om vanskelige kjøreforhold denne septembermorgenen.

– Jeg vil ikke anbefale å kjøre med sommerdekk over fjellet. Enten må du kjøre med vinterdekk, eller vente med å kjøre, sier trafikkoperatør i Statens vegvesen, Ingvill Bredeland, til NRK.

På flere av fjellovergangene er det snø og slaps, det gjelder både Strynefjellet (Riksveg 15), Venabygdsfjellet (Fylkesveg 51) og Dovrefjell (E6), ifølge Vegtrafikksentralen.

Snø Dovrefjell

VINTERDEKK PÅKREVD: Det er slaps i veibanen på E6 til tross for brøyting.

Foto: Geir Olav Slåen / NRK

Vogntog sliter

NRKs reporter Geir Olav Slåen kunne i morgentimene rapportere om fullt vinterføre og 10-15 centimeter med snø på E6 ved Hjerkinn fjellstue.

På stedet er det vogntog som sliter sjøl om vegvesenet hadde brøytet. Enkelte kom ikke av flekken.

– Her begynner det faktisk å bli litt småkaos med vogntog som stopper i første bakken, fortalte Slåen klokka 6.45.

Han kunne fortelle at de hadde problemer og forsøkte å rygge og komme seg ned på flatene. Slåen så vogntog som ikke hadde brukt kjetting slik vegvesenet har anbefalt. Snøfallet var varslet på forhånd gjennom et OBS-varsel fra Meteorologisk institutt.

I 08-tida onsdag kunne Slåen fortelle at det snør mindre enn tidligere på morgenen, men at det langt fra er sommerdekkføre.

 • Har du bilder fra snøværet der du er? Send til ho@nrk.no
Vinter i Folldal

FOLLDAL: Flere steder i høyden på Østlandet er det snø onsdag morgen. Her fra Folldal.

Foto: Gjermund Nedgård

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Stort underslag for retten

  Tirsdag må en bonde fra Hedmark og en tidligere regnskapssjef i Gartnerhallen møte i retten, tiltalt for å ha underslått 49 millioner kroner fra frukt- og grøntprodusenten. Ifølge førstestatsadvokat Geir Kavlie i Økokrim er dette en av de mer alvorlige underslagssakene Økokrim har hatt, skriver NTB.

 • Folldal saksøker ikke Telenor

  Folldal kommune går ikke til økonomisk søksmål mot Telenor etter det alvorlige kabelbruddet i desember. Det sier ordfører Hilde Frankmo Tveråen (bildet). Bruddet førte til at hele kommunen var uten bredbånd-, telefon- og mobildekning i ett og et halvt døgn.

  Ordfører Hilde Frankmo Tveråen
  Foto: Geir Olav Slåen
 • Lei KM i sjukehus

  Ordførerne i Valdres begynner å bli lei av kretskampen om sjukehus rundt Mjøsa mellom Gjøvik, Lillehammer og Hamar. Hvis fellessjukehuset flyttes lenger vekk fra dem enn til Mjøsbrua faller støtten fra Valdres til prosjektet bort, skriver de i en pressemeldiing.