Sa ikke noe om helsearkivet

Kommunal- og moderningsminister Jan Tore Sanner hadde ikke med penger til et helsearkiv på Tynset da han besøkte fylkesårsmøtene i Hedmark og Oppland fredag kveld. Gruppeleder Bente Nordseth i Tynset Høyre hadde heller ikke ventet det.

Lovde ikke penger til helsearkiv

Kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner nevnte ikke helsearkivet på Tynset i sin tale.

Foto: Trond Ivan Hagen / NRK

I forkant av fylkesårsmøtet sendte Tynset Høyre og gruppeleder Berit Nordseth et brev til kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen der de skrev at det er svært viktig at det bevilges 5,8 millioner kroner i oppstartsmidler slik at byggestart kan skje våren 2015. Den rødgrønne regjeringa hadde bevilget disse pengene, og det slo ned som en bombe da Solberg-regjeringen fjernet bevilgningen fordi de mente at saken burde utredes bedre. Den såkalte K2-utredning ligger nå på bordet og peker ikke på andre steder enn Tynset.

Les: Tynset-ordfører med klare krav til politikerne

Les:

Les: – Arkiv-rapport er godt nytt for Tynset

Nevnte ikke saken

Kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner hadde ikke med seg noen ovarraskelser da han besøkte fylkesårsmøtene i Hedmark og Oppland Høyre i Hamar fredag kveld. Han nevnte ikke noe om helsearkivet, en sak han har blitt kjørt hardt på i Stortinget tidligere.

– Det hadde jeg heller ikke ventet. Saken ligger ikke på hans bord nå, sier gruppeleder i Tynset Høyre Berit Nordseth.

Hun har mye større forventninger til mandag. Da er hun del av en større delegasjon fra Tynset som skal møte representanter fra både Kultur- og Kunnskapsdepartementet.

– Jeg håper at vi kan få et signal da. Det har vi foreløpig ikke fått, sier Nordseth.

Fylkesårsmøtet i Hedmark Høyre skal lørdag ta stilling til et resulasjonsforslag fra Tynset Høyre.

– Jeg regner med at vi får full støtte for resulusjonen, sier hun.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Trafikkulykke på E6 Tangen

    Fire bilar er involvert i ei trafikkulykke i nordgåande retning på E6 ved Tangen. Ein bil skal ha køyrt inn i dei andre bakfrå, men årsaka og hendingsforlaupet er enda ikkje kjent. Ein person klagar på smerter i foten, og i alt fire personar er køyrt til legevakt for sjekk. Elles skal det ikkje vera meldt om større personskader. E6 nordgåande vil bli stengt ei tid framover.

    Bilulykke Tangen
    Foto: Stein S. Eide / NRK