NRK Meny
Normal

Så elg - kjørte av E6

En fransk turistbuss kjørte av E6 i Nord-Fron. Flere passasjerer er lettere skadd.

Den franske turistbussen veltet på E6 da de skulle se på en elg.
Foto: Tor Alvheim / NRK

Den franske turistbussen kjørte av vegen på E6 nord i Nord-Fron.

 

Elgsafari på E6

En kvinne ble skadd i utforkjøringen, etter at bussen ble liggende på siden i grøfta. Ulykken skjedde like etter klokka 10.

- Årsaken til utforkjøringen er at bussen kom for langt ut på siden da passasjerene skulle fotografere en elg, opplyser operasjonsleder Ann Karin Sundgården ved Gudbrandsdal politidistrikt.

 

Fem ble skadd da den franske truristbussen veltet på E6.
Foto: Tor Alvheim / NRK

I følge øyenvitner, oppdaget noen av de 40 passasjerene elgen mens bussen var på veg sørover på E6. Sjåføren skulle være snill og snudde bussen for å kjøre tilbake, men da kom den for langt ut på kanten og veltet rolig over på siden.

E6 stengt i en kort periode ved Bakken mellom Kvam og Sjoa på grunn av bergingsarbeidet. Vegen vil åpne igjen i løpet av kort tid, opplyser Statens vegvesen.

 

 

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Mot kald helg

    Det blir stort sett kuldegrader i Hedmark og Oppland i helga, seier meteorologen. Laurdag blir det truleg skya med enkelte sludd og snøbyer, og det kan også bli tåke i låglandet. Men likevel kan vi vente nokre solgløtt inn i mellom. Søndagen blir det bra vêr ifølgje meteorologen.

  • Elg langs vegane

    Det er mykje elg som går langs vegane i både Hedmark og Oppland i ettermiddag. Vegvesenet ber bilistar vere obs på dyra, og seier det mellom andre stadar er elg ved vegen på Rv 3 i Gjøvik-området, Rv 4 ved Harestua og langs E6 ved Brumunddal.

  • Trafikken går sakte

    PÅ E6 mellom Kolomoen og Harmar er det saktegåande trafikk. Det er stor trafikk gjennom vegarbeidsområdet, og køen heng igjen etter oppryddinga ved Uthus i Stange tidlegare i ettermiddag.