NRK Meny
Normal

Russegjeng på tur: – Det var helt sjukt

Drømmeturen ble et mareritt for russegjengen på 12 fra Hamar. På grunn av flyproblemer brukte de et døgn for å komme seg til Kos. Så ble de rammet av jordskjelv.

Martin Vik Greger

DRAMATISK: Anders Myren Sortehaug (18), Martin Vik Gregor (18) og Sebastian Norman Kristensen venter på fly hjem etter den dramatiske natten.

Foto: Privat

– Dette har bare vært helt jævlig, sier Martin Vik Gregor fra Hamar.

Les: Flere nordmenn skadet etter jordskjelv på Kos

– Sykeste jeg har opplevd

Det hele startet for ei uke siden da Norwegian-flyet deres ble kansellert. De måtte kjøre Europa rundt og brukte et døgn før de kom seg til Kos. I natt da de satt og ventet på hotell-rommet for å fly hjem, smalt det.

– Så hører vi et skikkelig brak og det rister i hele hotellet. Veggene begynner å sprekke og taket holder på å rase ned. Vi roper jordskjelv og vi kaster oss ned og prøver å gjemme oss, forteller Martin.

Da det stoppet løp guttene ned.

– Det var panikk og vi løp for livet, forteller han.

Da de kom ned oppdaget de at de ikke hadde koffertene. De løp derfor opp på rommet igjen og hentet de. Mange turte ikke det. Det kom også et par etterskjelv.

– Etter det var det bare å vente på en informasjon som vi ikke fikk så mye nytte av. Så reiste vi så fort vi kunne til flyplassen. Det gikk ingen busser, så de måtte ta taxi.

– Det er det sjukeste jeg har opplevd, forteller han.

Kommer seg ikke hjem

Nå i formiddag guttene utenfor flyplassen i 30 varmegrader og slipper ikke inn. Det er kun de som skal reise nå som gjør det.

– Vi kommer ikke inn på flyplassen med mindre flyet vårt er her og klart. Vi har fått beskjed om at flyet vårt er klart halv åtte i kveld, forteller Martin.

Det er 14 timer etter at de skulle reist hjem.

– Vi sitter ute på en restaurant og gjemmer oss for 30 graders sol.

Han beskriver stemninga slik:

– Vi er ganske slitne etter det her. Det har ikke vært noe gøy i det hele tatt. Det er en traumatisk opplevelse.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Ny spiller til Storhamar håndball

  Storhamar håndball har signert juniorlandslagsspiller Guro Nestaker fra Oppsal. Det skriver klubben i en pressemelding. 19 år gamle Nestaker er opprinnelig fra Gjøvik. Venstrebacken har skåret 178 mål på 52 kamper for juniorlandslaget.

 • Lastebil veltet på Dokka

  En lastebil har veltet over på siden på fylkesvei 33 ved Nordsinni på Dokka. Ingen skal være skadet. Politiet melder på Twitter at det er glatt på stedet. Bergingsbil er på vei og trafikken blir dirigert manuelt.

 • Rekordvern av skog

  Regjeringen har i dag vernet en rekke skogområder i Hedmark og Oppland. Skogområdene ligger i kommunene Sør-Odal, Stor-Elvdal og Åsnes i Hedmark, og kommunene Sel, Nord-Fron, Gjøvik, Nordre Land, Østre Toten, Etnedal, Nord-Aurdal, Gran og Lunner i Oppland. Totalt ble 49 nye skogområder i ti fylker vernet i dag.

  Gammel granskog i Engerdal
  Foto: OLE MARTIN SPONBERG / NRK