NRK Meny
Normal

Russ og trafikksikkerhet ga pris

Geir Fossum fra Elverum får Ludvig-prisen for 2005. Han får prisen for arbeidet han blant annet har lagt ned for å bedre trafikksikkerheten for russen.

 

Det er Hedmark Trafikksikkerhetsutvalg som deler ut Ludvigprisen hvert år, til noen som har gjort en spesiell innsats for trafikksikkerheten i Hedmark. Prisen er på 10 000 kroner.

 Geir Fossum er lærer ved Solør videregående skole, og han har arrangert et eget trafikksikkerhetsopplegg for russ og avgangselever.

 Han har gjort langt mer enn enn jobben som lærer tilsier, sier leder i Trafikksikkerhetsutvalget, Marit Nyhuus.

Russulykka var starten

Etter den tragiske russeulykka i Våler i 2003 ble Geir Fossum enda mer opptatt av trafikksikkerhetsarbeidet.

Nå arrangerer han tre trafikksikkerhetsdager på våren - med fokus på russefeiringa, men også på vedlikehold og reparasjon av biler og på trafikksikkerhet generelt.

Statens Vegvesen, politiet og skoleverket er samarbeidspartnere.

Prisen skal deles ut på en av vårens trafikksikkerhetsdager.  

 

 

 

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Holder igjen penger til skoleløft

  Hedmark fylkeskommune holder igjen 73 millioner til oppgradering av Skarnes videregående skole. Grunnen er at kommunepolitikerne vil ut av Innlandet og inn i nye Viken, bekrefter Aasa Gjestvang, fylkesråd for videregående opplæring til Glåmdalen.

  Skarnes videregående skole
  Foto: Ann Kristin Mo
 • Mye snø gir økte byggekostnader

  Rydding av snø gir merarbeid og økte kostnader for en rekke byggeprosjekter. Bare på en byggeplass i Lillehammer har Veidekke AS hatt en merkostnad på rundt 600.000 kroner på grunn av snøen som må ryddes vekk. Det skriver GD.

 • Det blir Innlandet Venstre

  Venstre i Hedmark og Oppland slår seg sammen. Det blir Innlandet Venstre fra 1. januar 2020. Vedtaket ble gjort enstemmig på årsmøtene til de to fylkespartiene.