NRK Meny
Normal

Rune Øygard vurderer å anke

Rune Øygard er skuffet over dommen og vil vurdere om han skal anke dommen inn for Høyesterett.

Øygard

Rune Øygard vil vurdere anke. Her er han sammen med sin kone Reidun. Hun var også i retten i dag.

Foto: Reidar Gregersen / NRK

Øygard

Her ankommer forsvarer Martin Eiebakke rettsalen sammen med forsvarer Mette Yvonne Larsen en av de første dagene av rettsaken.

Foto: Olsen, Geir / NTB scanpix

Øygard ble dømt til fire års fengsel i tingretten, mens Eidsivating lagmannsrett dømte han til fengsel i ett år og tre måneder.

Mens lagmannen leste slutningen vekslet Øygard mellom å stirre ned i bordplaten og notere.

– Vurderer anke

– Øygard sier han fortsatt mener han er uskyldig for det han er domfelt for. Han merker seg også at straffen er mye lavere enn aktor ba om og mye lavere enn i tingretten. Det sier medforsvarer Martin Eiebakke etter at dommen var falt.

– Vi vil se på muligheten for å anke saken inn for Høyesterett. Det er Øygard sin avgjørelse, sier Eiebakke.

Både saksbehandlingsfeil og lengden på straffen kan ankes for Høyesterett. Forsvarer Mette Yvonne Larsen har tidligere sagt at en anke på skasbehandlingsfeil kan være vitner de ikke har fått føre.

Rune Øygard sa umiddelbart etter at dommen falt at han ville ta betenkningstid.

Skuffet over å bli domfelt

Han er skuffet over at han ble domfelt. Også har han merket seg at nivået ligger på et helt annet nivå enn det aktor ba om og mye lavere enn i tingretten. Men vi registerer at peker på noen skjerpende omstendigheter, sier Eiebakke.

Han understreker likevel at for Øygard er ikke lengden på straffen det mest sentrale. Det er det at han ble domfelt for noe han mener han ikke mener han har gjort.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Vogntog med stor overvekt

    Et transportfirma fikk et samlet gebyr på nesten 110 000 kroner etter at to vogntog ble stoppet med overlast av Statens vegvesen i Elverum i går. Kontrollen ble gjort på fylkesvei 546 i Elverum.

  • Ingen pågrepet etter brann

    Politiet har fortsatt ikke pågrepet noen etter brannen ved rådhuset i Raufoss i går kveld. Det brant ved søppelkassene utenfor rådhuset og videobilder viser at en person bar paller til arnestedet.

  • Ønsker tips om brann

    Politiet ønsker tips fra publikum som har sett en mørkkledd person i forbindelse med en brann i Raufoss i kveld. Politiet tror brannen er påsatt etter funn av paller på en kasse over et kjøleaggregat, samt at det er sikret en video av hendelsen.