NRK Meny
Normal

Roy Lønhøiden på Innlandsscenen

Onsdag spilte Roy Lønhøiden nyskrevne låter på Innlandsscenen sammen Elin Moen Rusten og Tore Blestrud.

Roy Lønhøiden ølive på Innlandsscenen

Roy Lønhøiden er komponist, musiker og lyriker fra Kongsvinger i Hedmark. Musikken hans blir ofte plassert innenfor country-sjangeren, og to av hans soloalbum er blitt nominert til Spellemannsprisen i klassen country (Sanger fra skogen i 2006 og Når dagen demrer blått i 2008).

Lønhøiden har vært i Texas og spilt inn sitt nye album. Det har slippdato 27. mars. På Innlandsscenen spilte han to låter fra det nye albumet, I øyet av stormen og Toreværtid. I tillegg spilte han også sin gamle storhit fra 2004, En fin kveld å leve.

Morsomt med Texas-musikere

Det er gått tre år siden Lønhøiden ga ut et album

– Jeg bruker lang tid på å flikke på låter og tekster, og nå har jeg tid og mulighet til nettopp det, sier Lønhøiden. Han har også fått hjelp av sin faste medvokalist, Elin Moen Rusten.

Bortsett fra Blestrud og Moen Rusten, har Lønhøiden brukt amerikanske musikere i studio i Texas.

– Jeg oversatte mine tekster grovt til engelsk, slik at musikerne kunne legge inn riktige følelser på riktig sted, sier Lønhøiden.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Kinesisk snøkunst til Beitostølen

    Neste veke kjem ei gruppe med kinesiske snøskulptørar til Beitostølen for å starte arbeidet med eit stort kunstverk i snø, melder OA. I alpinbakken har dei nå laga ein snøhaug på tusen kubikk som dei langreiste kunstnarane skal få boltre seg i. Kunstverket er ein del av avtala som Beitostølen resort har inngått med millionbyen Harbin i Kina.

  • Bil velta mellom Moelv og Brøttum

    Ein bil ligg på sida etter ei utforkøyring på fylkesveg 213 mellom Moelv og Brøttum, like ved Ulvenkrysset, skriv Ringsaker blad. Bilen har treft brøytekanten før han velta inn i vegbana. Politiet var på staden rundt klokka 17 i ettermiddag. Dei har så langt ikkje sett noko til føraren av bilen. Trafikken blir dirigert manuelt forbi staden.

  • Stort underslag for retten

    Tirsdag må en bonde fra Hedmark og en tidligere regnskapssjef i Gartnerhallen møte i retten, tiltalt for å ha underslått 49 millioner kroner fra frukt- og grøntprodusenten. Ifølge førstestatsadvokat Geir Kavlie i Økokrim er dette en av de mer alvorlige underslagssakene Økokrim har hatt, skriver NTB.