NRK Meny

Rovdyrjakt - og skader

 • Hannbjørn på 165 kg i Våler

  Det var en hannbjørn på 165 kg som ble skutt mellom Vålermangen og Eidsmangen i Våler i dag tidlig. Brunbjørnen ble skutt i forbindelse med en skadefellingstillatelse som ble gitt av Fylkesmannen i Hedmark mandag.

 • Bjørn skutt i Våler

  Det er i morgentimene i dag skutt en brunbjørn, mellom Vålermangen og Eidsmangen i Våler. Det er i forbindelse med en fellingstillatelse som ville utløpt i formiddag, opplyser Jørn Berg, leder for miljøvernavdelingen hos Fylkesmannen i Hedmark.

 • Bjørnejakt i Våler og Åsnes

  Fylkesmannen i Hedmark har gitt fellingstillatelse på en bjørn i deler av Våler og Åsnes, melder Østlendingen. Søndag kom det melding om at en sau manglet fra en besetning i Solør, og Statens naturoppsyn har seinere slått fast at den er drept av en bjørn.

 • Avsluttet jakt

  Jakten på bjørnen som hadde tatt en sau i Vefsen kommune er nå avsluttet, skriver avisa Helgelendingen. Alt tyder på at bjørnen har vandret videre, og dermed er det ikke lenger noe grunnlag for å ta ut ny fellingstillatelse.

En bjørn ble skutt i Stor-Elvdal i forrige uke etter at miljødirektoratet ble instruert til å gi fellingstilltatelse. Statssekretæren hadde fått henvendelse fra en sauebonde som var partikollega.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Brann i Storgata

  Det brenner i en garasje sør i Storgata i Lillehammer. Brannvesenet er i gang med slukking og har kontroll på brannen, ifølge politiet. Det skal ikke være fare for spredning, men fem personer i nabohuset måtte gå ut på grunn av røyk fra brannen.

 • Svele fortsetter i Storhamar

  Mia Svele har skrevet en ny kontrakt med Storhamar Håndball. Ungdomslandslagsspilleren har signert en ny toårskontrakt med klubben.

 • Tatt med narkotika

  En person er innbrakt til politiet i Lillehammer mistenkt for bruk og besittelse av narkotika. Person ble tatt ved skysstasjonen, og vedkommende skal ha erkjent forholdet.