NRK Meny

Rovdyrjakt - og skader

 • Hannbjørn på 165 kg i Våler

  Det var en hannbjørn på 165 kg som ble skutt mellom Vålermangen og Eidsmangen i Våler i dag tidlig. Brunbjørnen ble skutt i forbindelse med en skadefellingstillatelse som ble gitt av Fylkesmannen i Hedmark mandag.

 • Bjørn skutt i Våler

  Det er i morgentimene i dag skutt en brunbjørn, mellom Vålermangen og Eidsmangen i Våler. Det er i forbindelse med en fellingstillatelse som ville utløpt i formiddag, opplyser Jørn Berg, leder for miljøvernavdelingen hos Fylkesmannen i Hedmark.

 • Bjørnejakt i Våler og Åsnes

  Fylkesmannen i Hedmark har gitt fellingstillatelse på en bjørn i deler av Våler og Åsnes, melder Østlendingen. Søndag kom det melding om at en sau manglet fra en besetning i Solør, og Statens naturoppsyn har seinere slått fast at den er drept av en bjørn.

 • Avsluttet jakt

  Jakten på bjørnen som hadde tatt en sau i Vefsen kommune er nå avsluttet, skriver avisa Helgelendingen. Alt tyder på at bjørnen har vandret videre, og dermed er det ikke lenger noe grunnlag for å ta ut ny fellingstillatelse.

En bjørn ble skutt i Stor-Elvdal i forrige uke etter at miljødirektoratet ble instruert til å gi fellingstilltatelse. Statssekretæren hadde fått henvendelse fra en sauebonde som var partikollega.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Bortvist fra oktoberfest i Elverum

  To menn er bortvist fra "Oktoberfesten" i Elverum sentrum sent fredag kveld. Mennene, en i 20-åra og en i 40-åra, ble vist bort på grunn av ufin oppførsel, melder Politiet i Innlandet på Twitter.

 • Bil av veien på fv.51

  Bil har kjørt av veien på fv.51 Golsfjellet, på Opplandsiden av fylkesgrensen. Nødetater er på vei.

 • Flere politistillinger i Innlandet

  Innlandet politidistrikt har fått 41 nye stillinger for 2017. 20 av dem øremerkes etterforskning og forebygging, blant annet ved å følge opp nærpolitireformen og straffesaker bedre. 14 av stillingene skal gå til de tre geografiske driftsenhetene.