NRK Meny

Rovdyrjakt - og skader

 • Hannbjørn på 165 kg i Våler

  Det var en hannbjørn på 165 kg som ble skutt mellom Vålermangen og Eidsmangen i Våler i dag tidlig. Brunbjørnen ble skutt i forbindelse med en skadefellingstillatelse som ble gitt av Fylkesmannen i Hedmark mandag.

 • Bjørn skutt i Våler

  Det er i morgentimene i dag skutt en brunbjørn, mellom Vålermangen og Eidsmangen i Våler. Det er i forbindelse med en fellingstillatelse som ville utløpt i formiddag, opplyser Jørn Berg, leder for miljøvernavdelingen hos Fylkesmannen i Hedmark.

 • Bjørnejakt i Våler og Åsnes

  Fylkesmannen i Hedmark har gitt fellingstillatelse på en bjørn i deler av Våler og Åsnes, melder Østlendingen. Søndag kom det melding om at en sau manglet fra en besetning i Solør, og Statens naturoppsyn har seinere slått fast at den er drept av en bjørn.

 • Avsluttet jakt

  Jakten på bjørnen som hadde tatt en sau i Vefsen kommune er nå avsluttet, skriver avisa Helgelendingen. Alt tyder på at bjørnen har vandret videre, og dermed er det ikke lenger noe grunnlag for å ta ut ny fellingstillatelse.

En bjørn ble skutt i Stor-Elvdal i forrige uke etter at miljødirektoratet ble instruert til å gi fellingstilltatelse. Statssekretæren hadde fått henvendelse fra en sauebonde som var partikollega.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Adam Douglas klar for Nobelkonsert

  Stjernekamp-vinneren Adam Douglas stepper inn for britiske RØMANS på kort varsel og skal spille sammen med Matoma fra Flisa på kvelden Nobel fredspriskonsert.

  Adam Douglas i finalen i Stjernekamp
  Foto: Julia Marie Naglestad / NRK
 • E6 Dombås delvis stengt

  Nordgående løp på E6 mellom Dombås og Dovre er stengt på grunn av et trafikkuhell nederst i Dombåsbakkene. Det er ikke meldt om personskade. Det er svært glatt på stedet og strøbil og bergingsbil er på veg.

 • Nekter å betale avgift

  Hver fjerde hytteeier nekter å betale den omstridte serviceavgiften i Ringsakfjellet til grunneier Pihl AS, skriver Hamar Arbeiderblad. Leder Jan Ove Holmen i Sjusjøen vel mener dette er et sterkt signal. Styrer i Pihl, Per Fineid sier de kommer til å purre og deretter sende saken til inkasso om nødvendig.

  Hyttefelt på Sjusjøen
  Foto: Bjørn Opsahl