NRK Meny
Normal

Rottweilere angrep saueflokk

Et lam ble revet ihjel da rottweilere gikk til angrep på en saueflokk i Stange i dag tidlig.

Bonde Ole Tårnby hørte bråket ved Harasjøen i Stange, der saueflokken holder til, og dro ned for å sjekke. Da hadde den ene av de to hundene rukket å bite i hjel et lam.

- Hunden sto over lammet. Den virket veldig aggressiv, forteller Tårnby.

Bonden varslet både politi og hundenes eier, som fikk tak i de to hundene.

 

Advarte eieren

Det er ikke første gang de to rottweilerne springer løs, forteller Tårnby, og sier han har advart eieren om at hundene kunne gå til angrep på sauene.

- Vi har sagt ifra flere ganger, uten at det har hjulpet, sier Tårnby.

Eieren er nå anmeldt, og politiet har anmodet ham om å avlive hundene.

Les også: Hunder bet ihjel lamunger

 

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Tre fikk forenklet forelegg

    Tre personer fikk forenklet forelegg etter at de ble tatt i fartskontroll på riksvei 25 ved Flishøgda i Elverum lørdag kveld. Høyeste hastighet ble målt til 115 kilometer i timen i en 80 sone.

  • Rolig start for Røde Kors

    Røde Kors Hjelpekorps i Hedmark var operative med 16 korps, hvorav 9 av de var på vaktstasjoner palmelørdag. Røde Kors melder om at utfarten var middels til liten. De fikk inn rapporter på tre skader totalt. To på Budor og i Brøttum mottok de ett alvorlig sykdomstilfelle, som ble sendt til sykehus.

  • To leteaksjoner i Oppland

    Røde Kors har hatt to leteaksjoner hittil i påsken. En leteaksjon på Spiterstulen i Gudbrandsdalen, og en leteaksjon på Valdresflye/Jotunheimen. Begge aksjonene hadde positive utfall. Nordre Land Røde Kors melder også om ni skader så langt i påskefjellet.