NRK Meny
Normal

Rotta tatt på Siste Indre

Skadedyrkontrollen fanget idag enda en rotte på puben Siste Indre i Hamar. Rotta dukket opp da Mattilsynet kom for å godkjenne lokalene på nytt.

Rottejakt Siste Indre
Foto: Frode Meskau / NRK

- Dette er svært alvorlig, sier inspektør Egil Johansen i Mattilsynet.

Mattilsynet avgjør fredag når puben igjen kan åpnes for publikum. Under en inspeksjon torsdag morgen ble det oppdaget en ny rotte i lokalene.

 

Rotte tatt i lagerrom

Skadedyrbekjempere la ut rottegift og tettet hull for å bli kvitt rottene. Torsdag ettermiddag ble enda en rotte tatt i et avstengt lagerrom av Skadedyrkontrollen.

Avgjør åpning fredag

Siste Indre ble stengt med umiddelbar virkning etter at en gjest varslet Mattilsynet om ei rotte i puben sist lørdag.

Fredag avgjør Mattilsynet når Siste Idre kan få åpne igjen.

Dårlige forhold

Under sin inspeksjon lørdag fant Mattilsynet mer enn etterlatenskaper fra rotter. Hovedkjøkkenet var rotete og møkkete. Det var skittent langs veggene og isbitmaskinen var full av brunt slim. Egil Johansen i Mattilsynet sier til Hamar Arbeiderblad at det brune slimet kan være helsefarlig. Det ble også funnet biller sammen med matvarer. Mattilsynet vedtok å stenge stedet med øyeblikkelig virkning på grunn av helsefarlige forhold.

Gjør alt for å rette opp

Helle Jordbræk som er medeier av Siste Indre gjør alt for at den populære skøytepuben skal kunne åpne igjen. Lagerlokalet er rydda og hovedkjøkkenet og baravdelingen er vasket.

Helle Jordbræk legger deler av rotteproblemet over på eier av lokalet Hamar Media fordi det er sprekker og åpninger i bygningen.

Teknisk direktør i Hamar Meida Sven Arne Nielsen avviser at de har noe som helst ansvar for rotteplagen.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Vogntog sperrer vegen i Gausdal

    Det er redusert fremkommelighet på fylkesveg 255 i Øvre Svatsum i Gausdal på grunn av et vogntog som sperrer vegen. Berging er bestilt

  • Innbrudd på folkehøgskole

    Det har vært innbrudd på Bjerkely folkehøgskole på Arneberg. Det er blant annet stjålet kontanter, PC og Iphone. Politiet har vært på skolen og gjort undersøkelser.

  • Lunner vil bli en del av Viken

    Formannsskapet i Lunner har med 6 mot 1 stemme vedtatt å søke om å bli en del av den nye Viken fylkeskommune. De to Senterparti-representantene var uenige og endte opp med at en av dem stemte mot å gå over til Viken.