NRK Meny
Normal

Liten fare i Pakistan

Fire sivilforsvarsansatte fra Hedmark og Oppland i Pakistan føler seg ikke truet. Landet er foreløpig trygt for nordmenn, sier Harald Sundby.

Kriseleir i Nord-Pakistan
Foto: Heiko Junge / Scanpix

Fire sivilforsvarsansatte med hovedbase på Starum på Toten er foreløpig ikke redde for at uroen i Pakistan skal ramme dem.

Harald Sundby sier på telefon fra hovedstaden Islamabad til NRK at han og de andre nordmennene nå er i kontakt med UD om hvordan de skal opptre.

Opptøyene etter Mohammed-karikaturene har økt i styrke de siste dagene.

En måneds oppdrag

Harald Sundby og tre andre sivilforsvarsansatte fra Hedmark og Oppland skal jobbe i Pakistan i en måned framover.

 Sivilforsvaret i Oppland har ansvaret for å tilrettelegge for nødhjelpsarbeidet etter jordskjelvkatastrofen nord i landet i fjor.

Utenriksdepartementet krever nå at pakistanske myndigheter beskytter nordmenn og norske interesser i Pakistan.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Niendeplass for Johansson

    Hopperen Robert Johansson fra Søre Ål endte på niendeplass under dagens verdenscuprenn i Engelberg. Johansson lå på andreplass etter første omgang etter et sterkt hopp, men klarte ikke helt å følge opp i den andre omgangen.

    Robert Johansson
    Foto: Ole Martin Sponberg / NRK
  • Langt hopp av Lundby

    Maren Lundby fra Kolbukameratene er i storform. Under første omgang av laghoppingen fra Hinterzarten hoppet Lundby 109 meter, lengst av samtlige hoppere. Det norske laget ligger på sjuendeplass etter første omgang. Japan leder foran Tyskland.