NRK Meny
Normal

Rolf Jacobsen 100 år

I år ville dikteren Rolf Jacobsen fra Hamar ha fylt 100 år. Her kan du se et knippe TV-reportasjer om dikterens liv. 

Rolf Jacobsen 2

 

Boka om Rolf Jacobsen

Rolf Jacobsen 3
Foto: NRK

Forfatteren Ove Røsbak har skrevet bok om privatpersonen Rolf Jacobsen. Den omhandler blant annet dikterens fortid som NS-medlem og landssviker. 

Se TV-reportasjen om boka her:

  Boka om Rolf Jacobsen

Tog til inspirasjon

Rolf Jacobsen 2

Dikteren Rolf Jacobsen ble inspirert av togene som passerte utenfor vinduet hans. Han bodde rett ved siden av jernbanen i Hamar. I togene så han fragmenter av andres liv.

Se TV-reportasjen her:

Tog til inspirasjon

Salgssuksess uten rim og rytme 

Rolf Jacobsen 1

Den 12. diktsamlingen til Rolf Jacobsen, "Nattåpent" ble en salgssuksess. Diktene til Jacobsen er gitt ut på 22 språk. At "Nattåpent" ble slik en suksess, kan ikke dikteren forklare med annet enn at han har truffet folk hjemme.

Se TV-reportasjen om salgssuksessen her:

Salgssuksess for 12. diktsamling

 

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Ransaket MC-klubb i Stange

    Politiet har i ettermiddag ransaket lokalene til en motorsykkelklubb i Stange, der den drapssiktede ektemannen til Janne Jemtland var styremedlem til i går. Ifølge Hamar Arbeiderblad, skjer ransakingen i forbindelse med etterforskningen i drapssaken.

  • Vogntog sperrer vegen i Gausdal

    Det er redusert fremkommelighet på fylkesveg 255 i Øvre Svatsum i Gausdal på grunn av et vogntog som sperrer vegen. Berging er bestilt

  • Innbrudd på folkehøgskole

    Det har vært innbrudd på Bjerkely folkehøgskole på Arneberg. Det er blant annet stjålet kontanter, PC og Iphone. Politiet har vært på skolen og gjort undersøkelser.