NRK Meny
Normal

Rødt flertall i Lillehammer

Arbeiderpartiet og SV får flertall sammen, og trenger dermed ikke støtte fra Sp i kommende valgperiode.

Espen Johnsen, Ap
Foto: Fouad Acharki / NRK

Valglogo

Espen Granberg Johnsen (Ap) fortsetter som Lillehammer-ordfører etter at partiet øker fra 19 til 22 representanter. SV beholder sine to, og dermed har de partiene 24 av 47 representanter.

Senterpartiet dobler gruppa fra to til fire, men de to store sosialistiske partiene trenger altså ikke noe støtte etter å ha tatt flertallet alene. Rødt mister en av sine to mandater.

Ny varaordfører?

Senterpartiet har hatt Per Prestrud som varaordfører den forrige perioden, men spørsmålet nå er om det kan fortsette.

– Jeg vil ikke svare på varaordfører-spørsmålet i kveld. Dette trenger vi noen dager på å vurdere, sier Espen Granberg Johnsen.

Miljøpartiet de Grønne øker fra en til tre representanter etter å ha fått 6,8 prosent av stemmene. Dette er 4,7 prosent mer enn for fire år siden.

Venstres gruppe blir redusert fra fem til tre, men Høyres gruppe også blir mindre - den går fra 11 til sju representanter.

Kristelig Folkeparti og Fremskrittspartier får uforandret sammensetning, med fortsatt to og tre på sine grupper.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Hotell vant gjev pris

  Festningshotellet i Kongsvinger vant i kveld «Historic Hotel Castle Award». Prisen ble delt ut på et slott i Dublin. – Dette er helt fantastisk moro, sier Monica Grønvoll Aaen, direktør ved Festningshotellet i Kongsvinger til NRK.

 • Nominert til årets ildsjel

  Evelyn Veisten, leder i Østre Toten helselag, er en av fem nominerte til prisen "årets ildsjel" under Idrettsgallaen i januar. I dag fikk hun den overraskende nyheten, og ble naturlig nok svært stolt og glad! TV-titterne og en jury skal stemme frem vinneren.

  Evelyn Veisten
  Foto: Anne Næsheim / NRK
 • Oppdatering trafikkulykke Fv26

  To personer var involvert i trafikkulykken på Tolga, begge er uskadd. Det er noen materielle skader på bilen. Trafikken går som normalt.