NRK Meny
Normal

Rødt flertall i Lillehammer

Arbeiderpartiet og SV får flertall sammen, og trenger dermed ikke støtte fra Sp i kommende valgperiode.

Espen Johnsen, Ap
Foto: Fouad Acharki / NRK

Valglogo

Espen Granberg Johnsen (Ap) fortsetter som Lillehammer-ordfører etter at partiet øker fra 19 til 22 representanter. SV beholder sine to, og dermed har de partiene 24 av 47 representanter.

Senterpartiet dobler gruppa fra to til fire, men de to store sosialistiske partiene trenger altså ikke noe støtte etter å ha tatt flertallet alene. Rødt mister en av sine to mandater.

Ny varaordfører?

Senterpartiet har hatt Per Prestrud som varaordfører den forrige perioden, men spørsmålet nå er om det kan fortsette.

– Jeg vil ikke svare på varaordfører-spørsmålet i kveld. Dette trenger vi noen dager på å vurdere, sier Espen Granberg Johnsen.

Miljøpartiet de Grønne øker fra en til tre representanter etter å ha fått 6,8 prosent av stemmene. Dette er 4,7 prosent mer enn for fire år siden.

Venstres gruppe blir redusert fra fem til tre, men Høyres gruppe også blir mindre - den går fra 11 til sju representanter.

Kristelig Folkeparti og Fremskrittspartier får uforandret sammensetning, med fortsatt to og tre på sine grupper.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Flere skred i Oppland

  Beredskapsavdelingen hos fylkesmannen i Oppland har fått inn flere meldinger om jordskred og sørpeskred i flere kommuner, blant annet i Nord-Aurdal, Ringebu, Vågå, Gran og Nord-Fron. Det kan gå skred flere steder, så følg med! melder fylkesmannen. Sjekk på varsom.no.

 • Debuterer på Monza

  Mads Siljehaug (21) fra Lillehammer debuterer til helga på den berømte racerbanen Monza i Italia. – Mesterskapet og bilen, en Lamborghini Gallardo GT3, er ny for meg, men jeg gleder meg veldig, sier Siljehaug, som kjører for Reiter, til Automotorsport.no.

  Mads Siljehaug (21) foran en GT3 Lamborghini
  Foto: Reiter Engineering
 • Påkjørsel ved Brenneriroa

  Det har vært en påkjørsel på rv. 25, vest for Brenneriroa. En lastebil har kjørt bakfra inn i en varebil. Det er trafikkproblemer på stedet, og muligens en person med skader, melder politiet.