NRK Meny
Normal

Røde neser i Rena Leir

Da de ansatte i Rena leir kom på jobb fredag morgen var det et ganske uvanlig syn som møtte dem i porten.

Adrian Langvand og Farid Seresht
Foto: Elena Aronsen

Ikledd røde neser og med sparegris i hånden sto flere soldater fra Kompani Østerdal klare til å samle penger til inntekt for Redd Barna.

Rødnesedagen i Rena Leir

Vaktene i porten i Rena Leir hadde rød nese og samlet inn penger av de som ble stoppet i porten i dag.

Foto: Elena Aronsen

Gjør noe som fenger for penger

– Poenget med Rødnesedagen er ”å gjøre noe som fenger for penger”. Dette fant Hæren ut at vi ville være med på, så både i går og i dag har alle leirene i Hæren blitt oppfordret til å gjøre en innsats for dette prosjektet, sier presse- og informasjonsoffiser Stine Skjæret

Hæren bidrar også med en opplevelsesdag som auksjoneres bort på qxl, hvor man blant annet kan få opplæring i å kjøre CV90 (stormpanservogn).

Bra initiativ

Soldat i Rena leir, Preben Fredriksen syns det er flott at Hæren har tatt initiativ til å støtte Rødnesedagen, og er mer en villig til å putte et par kroner på sparegrisen til menig Langvand.

Preben Fredriksen og Adrian Langvand

Soldat Preben Fredriksen gir gjerne penger til Rødneseaksjonen.

Foto: Elena Saronsen

- Vi sto utenfor vakta i morges og folk var veldig positive til å bidra og jeg mener vi har fått inn en imponerende sum penger. Vi får forhåpentligvis samlet inn mer nå når lunsjen starter, sier Langvand med et smil.

Innsamlingsaksjonen avsluttes torsdag 25. november med et direktesendt program på TV3.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • -Ta vel i mot bøssebærerne

  Nå i ettermiddag og kveld skal alle husstander i Hedmark og Oppland få besøk av bøssebærere fra TV-innsamlingsaksjonen. Fylkesaksjonsleder i Oppland, Wiggo Slåttsveen, ber folk ta vel imot dem. –Mitt mål for kvelden er selvsagt at vi samler inn mest mulig penger i Oppland, og målet er dessuten alltid å slå Hedmark, ler han.

  Wiggo Slåttsveen
  Foto: Marianne Duun Malmo / NRK
 • Surt tap for Elverum

  Elverums fotballherrer ble slått 0–1 på hjemmebane av Sandnes Ulf. Tapet gjør at Elverum fremdeles ligger på en utsatt nedrykksplass to kamper før sesongen er over.

 • Elverum ligger under

  Sandnes Ulf tar ledelsen 0–1 mot Elverum etter skåring av Axel Kryger. Da spøker det for Elverums håp om å berge plassen i 1. divisjon. Med to kamper igjen å spille ligger de to poeng bak Fredrikstad, som ligger på playoffplassen.