NRK Meny
Normal

Røde neser i Rena Leir

Da de ansatte i Rena leir kom på jobb fredag morgen var det et ganske uvanlig syn som møtte dem i porten.

Adrian Langvand og Farid Seresht
Foto: Elena Aronsen

Ikledd røde neser og med sparegris i hånden sto flere soldater fra Kompani Østerdal klare til å samle penger til inntekt for Redd Barna.

Rødnesedagen i Rena Leir

Vaktene i porten i Rena Leir hadde rød nese og samlet inn penger av de som ble stoppet i porten i dag.

Foto: Elena Aronsen

Gjør noe som fenger for penger

– Poenget med Rødnesedagen er ”å gjøre noe som fenger for penger”. Dette fant Hæren ut at vi ville være med på, så både i går og i dag har alle leirene i Hæren blitt oppfordret til å gjøre en innsats for dette prosjektet, sier presse- og informasjonsoffiser Stine Skjæret

Hæren bidrar også med en opplevelsesdag som auksjoneres bort på qxl, hvor man blant annet kan få opplæring i å kjøre CV90 (stormpanservogn).

Bra initiativ

Soldat i Rena leir, Preben Fredriksen syns det er flott at Hæren har tatt initiativ til å støtte Rødnesedagen, og er mer en villig til å putte et par kroner på sparegrisen til menig Langvand.

Preben Fredriksen og Adrian Langvand

Soldat Preben Fredriksen gir gjerne penger til Rødneseaksjonen.

Foto: Elena Saronsen

- Vi sto utenfor vakta i morges og folk var veldig positive til å bidra og jeg mener vi har fått inn en imponerende sum penger. Vi får forhåpentligvis samlet inn mer nå når lunsjen starter, sier Langvand med et smil.

Innsamlingsaksjonen avsluttes torsdag 25. november med et direktesendt program på TV3.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Tre biler i samme uhell

    På fylkesveg 36 ved Gammemoen i Gran var tre biler innblandet i et uhell. En bil stoppet for fotgjengere. Bilen bak klarte ikke stoppe og kjørte i bilen foran. Bil i motgående felt kolliderte med bilen som stoppet for fotgjenger. Ingen personskader.

  • Maren Skjøld med på OL-bronselaget

    Alpinisten Maren Skjøld fra Gjøvik er med på laget som vant bronse i nattens lagkonkurranse. Hun er reserve på laget, og vil også få utdelt medalje etter den historiske seieren. Norge har nå 38 pallplasser under OL.