NRK Meny
Normal

Røde neser i Rena Leir

Da de ansatte i Rena leir kom på jobb fredag morgen var det et ganske uvanlig syn som møtte dem i porten.

Adrian Langvand og Farid Seresht
Foto: Elena Aronsen

Ikledd røde neser og med sparegris i hånden sto flere soldater fra Kompani Østerdal klare til å samle penger til inntekt for Redd Barna.

Rødnesedagen i Rena Leir

Vaktene i porten i Rena Leir hadde rød nese og samlet inn penger av de som ble stoppet i porten i dag.

Foto: Elena Aronsen

Gjør noe som fenger for penger

– Poenget med Rødnesedagen er ”å gjøre noe som fenger for penger”. Dette fant Hæren ut at vi ville være med på, så både i går og i dag har alle leirene i Hæren blitt oppfordret til å gjøre en innsats for dette prosjektet, sier presse- og informasjonsoffiser Stine Skjæret

Hæren bidrar også med en opplevelsesdag som auksjoneres bort på qxl, hvor man blant annet kan få opplæring i å kjøre CV90 (stormpanservogn).

Bra initiativ

Soldat i Rena leir, Preben Fredriksen syns det er flott at Hæren har tatt initiativ til å støtte Rødnesedagen, og er mer en villig til å putte et par kroner på sparegrisen til menig Langvand.

Preben Fredriksen og Adrian Langvand

Soldat Preben Fredriksen gir gjerne penger til Rødneseaksjonen.

Foto: Elena Saronsen

- Vi sto utenfor vakta i morges og folk var veldig positive til å bidra og jeg mener vi har fått inn en imponerende sum penger. Vi får forhåpentligvis samlet inn mer nå når lunsjen starter, sier Langvand med et smil.

Innsamlingsaksjonen avsluttes torsdag 25. november med et direktesendt program på TV3.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Adam Douglas klar for Nobelkonsert

  Stjernekamp-vinneren Adam Douglas stepper inn for britiske RØMANS på kort varsel og skal spille sammen med Matoma fra Flisa på kvelden Nobel fredspriskonsert.

  Adam Douglas i finalen i Stjernekamp
  Foto: Julia Marie Naglestad / NRK
 • E6 Dombås delvis stengt

  Nordgående løp på E6 mellom Dombås og Dovre er stengt på grunn av et trafikkuhell nederst i Dombåsbakkene. Det er ikke meldt om personskade. Det er svært glatt på stedet og strøbil og bergingsbil er på veg.

 • Nekter å betale avgift

  Hver fjerde hytteeier nekter å betale den omstridte serviceavgiften i Ringsakfjellet til grunneier Pihl AS, skriver Hamar Arbeiderblad. Leder Jan Ove Holmen i Sjusjøen vel mener dette er et sterkt signal. Styrer i Pihl, Per Fineid sier de kommer til å purre og deretter sende saken til inkasso om nødvendig.

  Hyttefelt på Sjusjøen
  Foto: Bjørn Opsahl