NRK Meny
Normal

Robert Sørlie er klar for kamp

På Røros går Robert Sørlie under navnet mr. Femundløpet. I dag starter han for 22. gang.

Robert Sørlie er den ubestridte mester når det kommer til Femundløpet. Han har deltatt hvert år siden løpet startet, og han kan skilte med ni seire. I år var det noeusikkerthet omkring hvorvidt han kom til å strarte, men på startstreken står han.

– Jeg har startet i 21 løp, det ville vært for bittert å bryte det mønsteret, sier han.

Lur som en rev

Han er regjerende mester i Femundløpet, og favoritt til å ta hjem NM-tittelen. For å klare det må han være den første som krysser m¨lstreken når hundespannene kommer tilbake til Røros en gang i løpet av søndag.

Det er like mye strateri og list som gjør deg til vinner av et hundeløp, som selve fysikken. Selvfølgelig skal både hundene og føreren gi sitt, men det hjelper å være lur. Og Robert Sørlie legger ikke skjul på at har noen ferdigheter på nettopp det området.

– Jeg har jo en litt annen strategi enn mange av de andre, og det har jeg vunnet på tidligere, sier han.

(Saken fortsetter under videoklippet)

Går for seier

Som sagt var det usikkert hvorvidt Sørlie kom til å starte i årets løp. Han fikk en skade i låret og måtte bryte det franske løpet «La grande odyssee» etter en etappe. Men når han nå stiller, går han for seier.

– Ja, det er klart jeg gjør det. Jeg har ikke fått den oppkjøringen til løpet som jeg pleier å ha, så jeg er ikke så sulten som jeg pleier å være, men når jeg står på startstreken kommer iveren – helt sikkert, sier Sørlie.

Vi var med på de siste hektiske forberedelsene, og fikk blant annet kikke på Sørlies nyvinning i år. Sledelys som lyser sterkere enn fjernlysene på en bil.

En nyvinning av året. Disse lyktene lyser sterkere enn fjernlysene på en bil.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Mulig streik kan ramme Gjøvikbanen

    En streik i Bane NOR kan ramme Gjøvikbanen, skriver OA. Mandag er det mekling mellom Spekter og LO Stat/YS hos Riksmekleren. Blir ikke partene blir enige innen midnatt natt til 27. februar, kan ansatte i Bane NOR bli tatt ut i streik.

  • Lillehammer sikret bronsemedalje

    Lillehammer sikret seg bronsen i årets hockheyliga etter tap 3-4 for Sparta idag. Storhamar er forlengst seriemestere. I sluttspillet gjelder det å være best av sju kamper. Tirsdag til uka venter oppgjør mot Storhamar på hjemmebane.